• Γ.Δ.ΓΕΝ. ΔΕΙΚΤΗΣ0,000%
  • S&P 5000,000%
  • Nasdaq0,000%
  • FTSE 1000,000%
  • Nikkei 2250,000%
  • DAX0,000%
  • CAC 400,000%
  • €/$
  • €/£
  • BTC
10:13 - 27 Οκτ 2011

ΧΑ: Με το "βλέμμα" στην απόφαση για haircut

Λένε οι ΑΧΕ.
Ανοδική εκκίνηση αναμένουν για τη σημερινή συνεδρίαση της εγχώριας χρηματιστηριακής αγοράς, οι χρηματιστηριακές. Όπως αναφέρουν, η επομένη των αποφάσεων της Συνόδου Κορυφής θα βρει το γενικό δείκτη σε θετικό έδαφος, καθώς το γεγονός ότι οι Ευρωπαίοι ηγέτες αυτή τη φορά κατέληξαν σε συμφωνία γύρω από το ελληνικό, αλλά και ευρωπαικό ζήτημα, θα λειτουργήσει υποστηρικτά.

Το "κούρεμα" του ελληνικού χρέους "κλείδωσε" τελικά στο 50%, ενώ αποφασίστηκε και επιπλέον δάνειο ύψους 100 δισ. ευρώ και 30 δισ. ευρώ για το PSI. Όλη η Ευρώπη χαιρέτισε την απόφαση για haircut στα ελληνικά ομόλογα, ενώ και ο πρωθυπουργός, κ. Γιώργος Παπανδρέου έκανε λόγο για "επίτευγμα όλων των Ελλήνων".

Οι φήμες για αδιέξοδο στις διαπραγματεύσεις τελικά δεν επιβεβαιώθηκαν, όπως ούτε και ο διεθνής οίκος αξιολόγησης Fitch που έκανε λόγο για "ναυάγιο" της Συνόδου πριν καλά καλά αρχίσει.

Ωστόσο, σύμφωνα με χρηματιστές, η σημερινή συνεδρίαση του Χρηματιστηρίου Αθηνών θα έχει έντονο ενδιαφέρον, καθώς αναμένεται εναγωνίως αφενός η στάση των ξένων επενδυτών και αφετέρου οι πιέσεις γύρω από τον τραπεζικό κλάδο, αφού, όπως είχε γράψει και άλλες φορές το "R", οι τράπεζες θα άντεχαν κούρεμα τάξεως 35%.

Οι εκτιμήσεις των ΑΧΕ

Marfin
Εκτιμάται ανοδικό άνοιγμα για το γενική δείκτη του ΧΑ ύστερα από τη συμφωνία που επιτεύχθη στην Ευρώπη για το ελληνικό χρέος.

Euroxx
Για σήμερα αναμένεται μία ακόμη συνεδρίαση με μεγάλη μεταβλητότητα, με ενδεχόμενη πίεση στους τραπεζικούς τίτλους, ύστερα από τη χθεσινή απόφαση για απομείωση της αξίας των ελληνικών ομολόγων που κατέχει ο ιδιωτικός τομέας κατά 50%.

Στ. Μαλ.
Τελευταία τροποποίηση στις 27/10/2011 - 10:30