Κερδοφόρο άνοιγμα για τη σημερινή συνεδρίαση των ευρωπαικών χρηματιστηρίων, με τις αγορές του Λονδίνου, του Παρισίου και της Φρανκφούρτης να οδεύουν πρόσω ολοταχώς το +1%. Το ενδιαφέρον εξακολουθούν να μονοπωλούν οι πολιτικές εξελίξεις τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Ιταλία, με τους επενδυτές, ωστόσο, να αναλύουν και τα εταιρικά αποτελέσματα τρίτου τριμήνου της τρέχουσας χρήσης, που έχουν μέχρι στιγμής ανακοινωθεί.
Αναλυτικά, στα ταμπλό, ο άγγλος ftse 100 κινείται ανοδικά κατά 0,89% στις 5560 μονάδες, ο γάλλος cac 40 αυξάνεται κατά 0,88% στις 3131 μονάδες και τέλος, ο γερμανός dax σημειώνει άνοδο της τάξεως του 0,93% στις 5984 μονάδες.
Στους κερδισμένους των συναλλαγών, η μετοχή της Lloyds με κέρδη 3,8%, της Societe Generale με άνοδο 3,7% και της Vodafone με 2,7%.