• Γ.Δ.ΓΕΝ. ΔΕΙΚΤΗΣ0,000%
  • S&P 5000,000%
  • Nasdaq0,000%
  • FTSE 1000,000%
  • Nikkei 2250,000%
  • DAX0,000%
  • CAC 400,000%
  • €/$
  • €/£
  • BTC
14:59 - 05 Ιαν 2009

Προς πτώση οι πωλήσεις των Marks & Spencer και Next

Η Marks & Spencer και η Next, οι δυο μεγαλύτεροι έμποροι λιανικής της Βρετανίας αναμένεται μέσα στην εβδομάδα να ανακοινώσουν κάμψη των πωλήσεών τους, καθώς οι καταναλωτές μείωσαν τα έξοδά τους κατά την περίοδο των Χριστουγέννων και φαίνονται να περιμένουν τις εκπτώσεις για περαιτέρω αγορές.
Τα έσοδα στα βρετανικά καταστήματα της Marks σημείωσαν πτώση 8,3% το τρίτο τρίμηνο του 2008, ενώ κάμψη 7% κατέγραψαν τα καταστήματα της Next, όπως επισημαίνουν οι αναλυτές.

Ο αριθμός των βρετανών που βγήκε στα μαγαζιά για αγορές τις 7 τελευταίες εβδομάδες πριν τις γιορτές ήταν μειωμένος κατά 7% σε σχέση με πέρυσι, αναφέρουν οι αναλυτές, καθώς οι καταναλωτές ανησυχούν για το εργασιακό τους μέλλον και φαίνονται να προτιμούν τις αγορές μέσω Ίντερνετ. Η κίνηση των αγοραστών δεν αυξήθηκε παρά μόνο την εβδομάδα των γιορτών, όταν τα πιο πολλά καταστήματα προέβησαν σε προσφορές έως και 70%.

Στις 7 Ιανουαρίου αναμένεται να παρουσιάσει τις πωλήσεις του τρίτου τριμήνου η Marks. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις τα έσοδα από τον κλάδο ένδυσης και τα είδη σπιτιού παρουσίασαν πτώση 7,8% ενώ από τα τρόφιμα σημείωσαν πτώση 6,3%.