Το αργό υποχώρησε κατά 12% από την αρχή της εβδομάδας λόγω της ανησυχίας ότι η διεθνής οικονομική κρίση θα μειώσει περαιτέρω την ζήτηση για καύσιμα στις ΗΠΑ. Το προθεσμιακό συμβόλαιο του αργού για παράδοση Φεβρουαρίου υποχώρησε κατά 2,1% στα 40,83 δολάρια το βαρέλι.
Το αντίστοιχο συμβόλαιο του μπρεντ σημείωσε οριακή πτώση 4 cents στην αγορά του Λονδίνου και η τιμή του διαμορφώνεται στα 44,63 δολάρια το βαρέλι.
Πρόκειται για τη μεγαλύτερη κάμψη στις θέσεις εργασίας από το 1945, ενώ η ανεργία αυξήθηκε κατά 7,2% σε υψηλό 16 ετών, από 6,8% τον προηγούμενο μήνα.
Τέλος, σημειώνεται ότι η Deutsche Bank στη σημερινή της έκθεση μείωσε την εκτίμηση της για τη μέση τιμή του αργού το 2009, στα 45 δολάρια, από τα 47,50 δολάρια προηγουμένως.



