• Γ.Δ.ΓΕΝ. ΔΕΙΚΤΗΣ0,000%
  • S&P 5000,000%
  • Nasdaq0,000%
  • FTSE 1000,000%
  • Nikkei 2250,000%
  • DAX0,000%
  • CAC 400,000%
  • €/$
  • €/£
  • BTC
21:06 - 09 Φεβ 2009

Σημαντική πτώση στο χρυσό

Για πρώτη φορά, μετά από τέσσερις συνεδριάσεις ο χρυσός υποχώρησε στις διεθνείς αγορές εμπορευμάτων, αφού η αισιοδοξία που επικρατεί ενόψει της εγκρίσεως του σχεδίου ενίσχυσης της αμερικανικής οικονομίας λειτούργησε ανασταλτικά για την αγορά του χρυσού.

Συγκεκριμένα, τα συμβόλαια παράδοσης Απριλίου διαμορφώθηκαν με πτώση της τάξεως των 21,50 δολαρίων, ή 2,4%, κλείνοντας στα 892,40 δολάρια η ουγγιά. Τα συμβόλαια Μαρτίου του αργυρού υποχώρησαν κατά 1,3% στα 12,995 δολάρια η ουγγιά.

Σύμφωνα με τους αναλυτές, οι επενδυτές θεωρούν ότι τα κυβερνητικά μέτρα που παίρνονται από όλες τις χώρες παγκοσμίως θα βοηθήσουν την επιχειρηματική δραστηριότητα, γεγονός που θα μειώσει τη ζήτηση του χρυσού και των υπόλοιπων μετάλλων, αφού παραδοσιακά θεωρούνται ως θέσεις αναμονής και προστασίας από την οικονομική αστάθεια και ανασφάλεια.

Σημειώνεται ότι, παρόλο που η ψήφιση του σχεδίου της κυβέρνησης Ομπάμα αναβλήθηκε για τις επόμενες ημέρες, η πλειοψηφία του Κογκρέσου εμφανίζεται σύμφωνη με την έγκριση του. Χαρακτηριστικά, ο πρόεδρος του Εθνικού Οικονομικού Συμβουλίου Lawrence Summers, θεωρεί ότι η έγκριση θα λάβει περισσότερο από το 90% των ψήφων.