• Γ.Δ.ΓΕΝ. ΔΕΙΚΤΗΣ0,000%
  • S&P 5000,000%
  • Nasdaq0,000%
  • FTSE 1000,000%
  • Nikkei 2250,000%
  • DAX0,000%
  • CAC 400,000%
  • €/$
  • €/£
  • BTC
17:10 - 03 Φεβ 2011

FAO: Σε ιστορικά υψηλά ο δείκτης τιμών των τροφίμων παγκοσμίως

Συνεχίστηκε για έβδομο συνεχή μήνα η άνοδος των τιμών των τροφίμων παγκοσμίως, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση του Παγκόσμιου Οργανισμού Τροφίμων και Γεωργίας του ΟΗΕ.
Ο δείκτης τιμών του FAO εκτινάχθηκε στο επίπεδο ρεκόρ των 231 μονάδων τον Ιανουάριο, καταγράφοντας αύξηση 3,4% σε σύγκριση με τον προηγούμενο μήνα.

«Οι τιμές αναμένεται να διατηρηθούν σε αυτά τα υψηλά επίπεδα τους επόμενους μήνες», προειδοποιεί ο Αμπντολρεζά Αμπασιάν, οικονομολόγος του FAO.

Ειδικά για τα σιτηρά, ο «Cereal Price Index» διαμορφώθηκε στις 245 μονάδες τον περασμένο μήνα, εξαιτίας της ανατίμηση του σιταριού και άλλων σιτηρών. Στην αύξηση αυτή συνέβαλαν οι εκτεταμένες πλημμύρες που έπληξαν την Αυστραλία, η οποία αποτελεί τον μεγαλύτερο εξαγωγέα σιτηρών.