• Γ.Δ.ΓΕΝ. ΔΕΙΚΤΗΣ0,000%
  • S&P 5000,000%
  • Nasdaq0,000%
  • FTSE 1000,000%
  • Nikkei 2250,000%
  • DAX0,000%
  • CAC 400,000%
  • €/$
  • €/£
  • BTC
Pedro Agramunt: «Ο αριστερός και δεξιός λαϊκισμός διχάζει την Ευρώπη»
18:37 - 25 Ιαν 2016

Pedro Agramunt: «Ο αριστερός και δεξιός λαϊκισμός διχάζει την Ευρώπη»

Στον κίνδυνο να χαθεί η Ευρώπη, αν διαβρωθούν οι δημοκρατικές της αρχές και εκλείψει η προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, αναφέρθηκε σήμερα, αμέσως μετά την εκλογή του στην θέση του Προέδρου της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης, ο Ισπανός Χριστιανοδημοκράτης βουλευτής Pedro Agramunt.

Κατά τον νέο πρόεδρο της ΚΣΣΕ, υπεύθυνοι για την δημιουργία αυτού του κινδύνου είναι ο αριστερός και δεξιός λαϊκισμός καθώς και η άνοδος του εθνικισμού που, όπως είπε, απειλούν να ανατρέψουν, δεκαετίες προόδου προς μια μεγαλύτερη Ευρωπαϊκή Ενωση, πιο ανοιχτά σύνορα και επιτυχή ολοκλήρωση.

Ο νεοεκλεγείς πρόεδρος, στην εναρκτήρια ομιλία του, στην Ολομέλεια της Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης, «ομολόγησε» ότι η Ευρώπη δεν είναι τέλεια και τάχθηκε υπέρμαχος της άποψης ότι, οι τέσσερις αλληλένδετες προκλήσεις που αντιμετωπίζει η Γηραιά Ηπειρος, θα πρέπει να αντιμετωπισθούν από κοινού από τις ευρωπαϊκές κυβερνήσεις των 47 κρατών-μελών του πανευρωπαϊκού, αυτού, Οργανισμού.

Απαριθμώντας αυτές τις προκλήσεις ο κύριος Αγκραμούντ, μίλησε για την διεθνή τρομοκρατία, τη μεταναστευτική κρίση, τις συγκρούσεις που υπάρχουν στην Ευρώπη (Ουκρανία, Υπερδνειστερία, Μολδαβία, την Αμπχαζία και τη Νότια Οσετία, Γεωργία και το Ναγκόρνο-Καραμπάχ, Αζερμπαϊτζάν) και στην ραγδαία άνοδο του εθνικισμού και του αριστερου και δεξιού λαϊκισμού.

Στρασβούργο - Νίκος Ρούσσης

Τελευταία τροποποίηση στις 25/01/2016 - 18:14