• Γ.Δ.ΓΕΝ. ΔΕΙΚΤΗΣ0,000%
  • S&P 5000,000%
  • Nasdaq0,000%
  • FTSE 1000,000%
  • Nikkei 2250,000%
  • DAX0,000%
  • CAC 400,000%
  • €/$
  • €/£
  • BTC
Σόιμπλε: Εξαιρετικά δύσκολη η κατάσταση στην Ευρώπη
15:31 - 27 Φεβ 2016

Σόιμπλε: Εξαιρετικά δύσκολη η κατάσταση στην Ευρώπη

«Εξαιρετικά δύσκολη» χαρακτήρισε την κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η Ευρώπη ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, κατά την ολοκλήρωση της Συνόδου των G20, στη Σαγκάη, αναφερόμενος στο μεταναστευτικό και το ενδεχόμενο ενός Brexit.

«Η προσφυγική κρίση και η προοπτική εξόδου της Μεγάλης Βρετανίας από την ΕΕ έχουν φέρει την Ευρώπη σε εξαιρετικά δύσκολη κατάσταση» υπογράμμισε ο Γερμανός υπουργός.

Παράλληλα, τόνισε την ανάγκη υλοποίησης των απαιτούμενων διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων, προκειμένου να τονωθεί η παγκόσμια οικονομία.

«Οι δυνατότητες της νομισματικής πολιτικής των κεντρικών τραπεζών είναι περιορισμένες» συνέχισε, τασσόμενος εναντίον της περαιτέρω χαλάρωσης.

Πάντως, ο κ. Σόιμπλε ξεκαθάρισε ότι η τρέχουσα οικονομική κατάσταση είναι σαφώς καλύτερη από ό,τι δείχνει η παγκόσμια χρηματαγορά.