• Γ.Δ.ΓΕΝ. ΔΕΙΚΤΗΣ0,000%
  • S&P 5000,000%
  • Nasdaq0,000%
  • FTSE 1000,000%
  • Nikkei 2250,000%
  • DAX0,000%
  • CAC 400,000%
  • €/$
  • €/£
  • BTC
22:16 - 10 Απρ 2007

Η έκρηξη της ζήτησης από την Κίνα «απογειώνει» τον χαλκό

Στα υψηλότερα επίπεδα των τελευταίων έξι μηνών διαπραγματεύεται ο χαλκός στις διεθνείς αγορές εμπορευμάτων, καθώς κλιμακώνεται η ζήτηση για το εν λόγω μέταλλο από την Κίνα, την μεγαλύτερη καταναλώτρια παγκοσμίως.

Το συμβόλαιο του χαλκού για τον Μάιο ενισχύθηκε κατά 2 λεπτά, ή 0,6% στα 3,526 δολάρια ανά ουγγιά στην αγορά εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης, που αποτελεί την υψηλότερη τιμή από τις 16 Οκτωβρίου.

Οι εισαγωγές της Κίνας σε χαλκό αλλά και προϊόντα χαλκού έχουν ενισχυθεί κατά 61% από τα αντίστοιχα περσινά επίπεδα, αγγίζοντας για πρώτη φορά τους 307.740 μετρικούς τόνους τον Μάρτιο.

Η έκρηξη της ζήτησης από την Κίνα, την ταχύτατα αναπτυσσόμενη οικονομία του κόσμου έχει οδηγήσει την τιμή του χαλκού σε άνοδο της τάξεως του 43% από τις αρχές Φεβρουαρίου.

«Η ζήτηση δεν πρόκειται να ακολουθήσει μειούμενη πορεία. Από εδώ και στο εξής θα παρακολουθούμε την τιμή του χαλκού να κινείται μόνο ανοδικά», σχολιάζει ο Matthew Zeman, της La Salle Futures Group του Chicago.

Η τιμή του χαλκού ενδέχεται να ανέλθει στα 3,80 δολάρια ανά ουγγιά κατά τις επόμενες 90 μέρες, σύμφωνα με εκτιμήσεις των αναλυτών.