Σε δηλώσεις του ο Vladimir Yevtushenkov ανέφερε ότι «η Deutsche Telekom ενδιαφέρεται για εμάς, ωστόσο, δεν υπάρχουν στην παρούσα φάση διαπραγματεύσεις που να αφορούν είτε στη μορφή απόκτησης μεριδίου είτε σε κάποια άλλη μορφή οικονομικής συνεργασίας» και πρόσθεσε «προς το παρόν αναμένουμε την απόφαση της γερμανικής κυβέρνησης».
Σημειώνεται ότι η Sistema ελέγχει την OAO Mobile TeleSystems, τη μεγαλύτερη εταιρεία κινητής τηλεφωνίας στην ανατολική Ευρώπη, ενώ βρίσκεται σε φάση διερεύνησης εταίρων στην Ασία και την Ευρώπη.
Οπως δήλωσε ο ιδιοκτήτης της Sistema, αν και υπήρξε συνάντηση με την Γερμανίδα καγκελάριο Ανγκελα Μέρκελ την περασμένη χρονιά, στην πορεία έχει αποδειχθεί ότι πρόκειται περισσότερο για ένα θέμα πολιτικό παρά οικονομικό και επισήμανε ότι «εμείς θα είμαστε έτοιμοι, όποτε η γερμανική κυβέρνηση αποφασίσει να προχωρήσει το θέμα της Deutsche Telekom.



