Το συμβόλαιο του αργού για τον Ιούλιο ενισχύθηκε κατά 038% στα 136,90 δολάρια το βαρέλι, ενώ νωρίτερα είχε βρεθεί και στα 131,55 δολάρια. Το αντίστοιχο συμβόλαιο για το μπρεντ σημείωσε ανοδο 1,41%, και διαμορφώθηκε στα 136,52 δολάρια το βαρέλι.
Ωθηση στην ανάκαμψη του αργού έδωσε το δολάριο, το οποίο βρίσκεται σε ανοδική τροχιά έναντι ευρώ και γεν, καθώς και η σημαντική ενίσχυση των λιανικών πωλήσεων που έδωσαν ένα θετικό μήνυμα για την αμερικανική οικονομία.
Αξίζει να σημειωθεί ότι κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης, το αργό άγγιξε τα 131,55 δολάρια οδηγούμενο από την ενίσχυση του δολαρίου. Παρόλα αυτά, κάλυψε γρήγορα το ποσοστό της πτώσης ύστερα από την ανακοίνωση της μείωσης των αποθεμάτων για τέταρτη εβδομάδα, από την αμερικανική διεύθυνση ενέργειας.
Αίσθηση προκάλεσαν και οι δηλώσεις του προέδρου της Βενεζουέλας Ούγκο Τσάβες, ο οποίος προβλέπει ότι το πετρέλαιο θα φτάσει τα 200 δολάρια, χωρίς ωστόσο να αναφέρει πότε θα γίνει αυτό.
Ο Τσάβες απέδωσε το πετρελαϊκό ράλι στην εξασθένηση του δολαρίου, τις απειλές των ΗΠΑ εναντίον του Ιράν και στην «κακή διαχείριση» της αμερικάνικής οικονομίας.
Χθες το αργό ενισχύθηκε κατά 5 δολάρια λόγω των χαμηλών αποθεμάτων πετρελαίου στις ΗΠΑ. Συγκεκριμένα, μειωμένα κατά 4,56 εκατ. βαρέλια ήταν τα αποθέματα του αργού την περασμένη εβδομάδα στις ΗΠΑ, διαμορφωμένα στα 302,2 εκατ. βαρέλια, σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε σήμερα στο φως της δημοσιότητας το αμερικανικό υπουργείο Ενέργειας.
Συνολικά, τις τελευταίες τέσσερις εβδομάδες τα αποθέματα έχουν υποχωρήσει κατά 24 εκατ. βαρέλια. Από την άλλη, για την εβδομάδα που έληγε στις 6 Ιουνίου, τα αποθέματα βενζίνης ενισχύθηκαν κατά 1 εκατ. βαρέλια, στα 210,1 εκατ. βαρέλια. Τα διυλισμένα αποθέματα κατέγραψαν ανοδο 2,3 εκατ. βαρελιών, στα 114 εκατ. βαρέλια.



