• Γ.Δ.ΓΕΝ. ΔΕΙΚΤΗΣ0,000%
  • S&P 5000,000%
  • Nasdaq0,000%
  • FTSE 1000,000%
  • Nikkei 2250,000%
  • DAX0,000%
  • CAC 400,000%
  • €/$
  • €/£
  • BTC
22:02 - 13 Ιουν 2008

Οριακή ανάκαμψη για τα μέταλλα

Οριακή άνοδος για το χρυσό, περιορίζοντας λίγο τις ζημίες που έχει καταγράψει τις τελευταίες τρεις εβδομάδες. Το ράλι ανόδου του δολαρίου και η πτώση των τιμών του αργού καθηλώνουν το χρυσό, που από μερικούς αναλυτές θεωρείται μια από τις ασφαλέστερες τοποθετήσεις, ιδιαίτερα αυτή την περίοδο.

Κατά τη σημερινή συνεδρίαση ο χρυσός έφτασε μέχρι και τα 866,30 δολάρια η ουγγιά. Γρήγορα όμως ανέκαμψε, κλείνοντας στα 873,10 δολάρια η ουγγιά, καταγράφοντας άνοδο κατά 0,13%.

«Ο χρυσός είναι απόλυτα συνδεδεμένος με το δολάριο και το αργό», σύμφωνα με τον χρηματιστή της Dallas Commodity Co κ. Walter Otstott. Πιο ξεκάθαρο είναι αυτό, όταν δούμε ότι το δολάριο έχει καταγράψει τα μεγαλύτερα κέρδη έναντι του ευρώ αυτή την εβδομάδα, μετά από τρία χρόνια, ενώ το αργό, την ίδια εβδομάδα, περιορίζει τα κέρδη του.

Εκτίμηση ότι ο χρυσός θα φτάσει τα 850 δολάρια η ουγγιά, εξέφρασε ο κ. William O'Neill, ειδικός αναλυτής της Logic Advisors, αποδίδοντας και αυτός τους λόγους της πτώσης στο δολάριο και το αργό.

Οριακή άνοδος σημειώθηκε και για το ασήμι, στα συμβόλαια παράδοσης Ιουλίου, αφού η τιμή του στην αγορά εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης διαμορφώθηκε στα 16,56 δολάρια την ουγγιά.

Από την αρχή του έτους μέχρι χθες, το ασήμι έχει καταγράψει κέρδη της τάξεως του 10%.