Έτσι, από το χθεσινό ιστορικό ρεκόρ των 139,89 δολαρίων το αργό έχει υποχωρήσει περισσότερο από 7 δολάρια. Αυτή την ώρα το συμβόλαιο παράδοσης Ιουλίου για το αργό κινείται οριακά ανοδικά κατά 0,06% στα 134,69 δολάρια το βαρέλι ενώ νωρίτερα άγγιξε και τα 132,50 δολάρια. Απώλειες 0,52% και για το μπρεντ που βρίσκεται στα 131,22 δολάρια το βαρέλι.
Αξίζει να σημειωθεί, ότι η ζήτηση πετρελαίου στον αμερικανικό κατασκευαστικό και βιομηχανικό κλάδο, ο οποίος καλύπτει το 25% της παγκόσμιας κατανάλωσης, έπεσε τον προηγούμενο μήνα σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα η αμερικανική κυβέρνηση.
Επιπλέον, η Σαουδική Αραβία ανακοίνωσε ότι σχεδιάζει αύξηση της ημερήσιας παραγωγής πετρελαίου κατά 200.000 βαρέλια στα 9,7 εκατ. βαρέλι μέσα στον επόμενο μήνα.Σημειώνεται ότι πρόκειται για τη μεγαλύτερη πετρελαιοπαραγωγό χώρα του ΟΠΕΚ, η οποία και αντλεί το 40% του πετρελαίου παγκοσμίως.
Σημαντική ήταν και η δήλωση του υπουργού οικονομικών του Κουβέιτ, κ. Mustafa Al- Shimali, ο οποίος θεωρεί ότι η τιμή που θα έπρεπε να διαπραγματεύεται το αργό είναι στα 100 δολάρια.
Χθες το συμβόλαιο του αργού παράδοσης Ιουλίου άγγιξε τα 139,89 δολάρια το βαρέλι μετά και την είδηση ότι η πλατφόρμα άντλησης 150.000 βαρελιών πετρελαίου ημερησίως της StatoilHydro,Oseberg, καθώς και η αντίστοιχη του φυσικού αερίου, που βρίσκεται στη νορβηγική ακτή, τέθηκαν εκτός λειτουργίας, καθώς ξέσπασε πυρκαγιά. Από το εν λόγω πεδίο προκύπτει το 5% της συνολικής νορβηγικής παραγωγής
Τέλος, αύριο αναμένεται η ανακοίνωση της κυβέρνησης των ΗΠΑ, η οποία, σύμφωνα με εκτιμήσεις του Bloomberg, θα αναφέρει μείωση των αποθεμάτων αργού.



