Τα συμβόλαια παράδοσης Δεκεμβρίου υποχώρησαν για όγδοη συνεχόμενη συνεδρίαση, κλείνοντας στα 814,60 δολάρια η ουγγιά, με πτώση 13,70 δολαρίων ή 1,65%. Σημειώνεται ότι ο χρυσός έχει υποχωρήσει 108 δολάρια από τις 31 Ιουλίου.
Τα εμπορεύματα έχουν υποχωρήσει κατά 17% από τα υψηλά τις 3η Ιουλίου, λόγω της ανησυχίας ότι η επιβράδυνση της παγκόσμιας οικονομίας θα μειώσει τη ζήτηση για πρώτες ύλες. Το δολάριο έχει ενισχυθεί κατά 5% λόγω των εκτιμήσεις ότι οι χαμηλότερες τιμές των εμπορευμάτων θα τονώσουν την ισχυρότερη οικονομία του κόσμου.
Το αμερικανικό νόμισμα κινείται σε υψηλά έξι μηνών έναντι του ευρώ σήμερα στο 1,4856, ενώ το συμβόλαιο του αργού για το Σεπτέμβριο υποχωρεί κατά 0,5% στα 113,52 δολάρια το βαρέλι.
«Υπάρχει σοβαρή έλλειψη ενδιαφέροντος για το χρυσό», παρατήρησε ο κορυφαίος αναλυτής της LaSalle Futures Group, Matt Zeman.
Πτώση 0,96% σημείωσε και το ασήμι, κλείνοντας στα 14,480 δολάρια. Μέχρι χθες το ασήμι σημείωνε κέρδη 2,8% από την αρχή του έτους, διορθώνοντας τα κέρδη, που είχαν φτάσει ακόμα και το 20%.



