Στο Λονδίνο ο FTSE υποχωρεί κατά 0,11% στις 5.464,80 μονάδες, στη Φρανκφούρτη ο DAX βρίσκεται στις 6.321,74 μονάδες με απώλειες 0,30% και στο Παρίσι ο CAC 40 σημειώνει υποχώρηση 0,39% στις 4.351,48 μονάδες.
Των απωλειών ηγείται η Lufthansa, η δεύτερη μεγαλύτερη αεροπορική της Ευρώπης, καθώς επίσης και η Carnival και Daimler, καθώς το αργό συνεχίζει να κινείται σε ανοδική τροχιά και σήμερα εξαιτίας της τροπικής θύελλας που πλησιάζει τον Κόλπο του Μεξικού.
Πτωτικά κινείται και η Baloise, η τρίτη μεγαλύτερη ασφαλιστική της Ελβετίας, μετά τη μείωση κατά 42% που σημείωσε στα καθαρά κέρδη α΄ εξαμήνου. Τα κέρδη της εταιρίας υποχώρησαν στα 268,2 εκατ. ελβετικά φράγκα (244 εκατ. δολάρια) και χαμηλότερα των εκτιμήσεων των αναλυτών.
Σε αρνητική τροχιά κινούνται και οι μετοχές της Taylor Wimpey, της μεγαλύτερης κατασκευαστικής εταιρίας της Αγγλίας, η οποία δημοσιοποίησε ζημιές ύψους 2,62 δις. δολαρίων.
Από την άλλη, ανοδικά κινείται η Fortis, μετά την αγορά μετοχών της εταιρίας από την Ping An Insurance, τη δεύτερη μεγαλύτερη ασφαλιστική της Κίνας, έναντι του ποσού των 10 ευρώ ανά μετοχή.
Επίσης, κέρδη αποκομίζουν και οι μετοχές της μεγαλύτερης ελβετικής ζυθοποιίας της Heineken, μετά την αύξηση κατά 35% στα καθαρά κέρδη α΄ εξαμήνου.
Με μεικτά πρόσημα κινούνται οι δείκτες στις ασιατικές κεφαλαιαγορές, πάιρνοντας τη σκυτάλη από τη χθεσινή συνεδρίαση της Wall Street. Κέρδη καταγράφει ο κλάδος των εμπορευμάτων μετά την ανοδο στην τιμή του αργού και τα καλύτερα του αναμενόμενου αποτελέσματα των Woodside Petroleum China Cosco και Jiangxi Copper. Ο δείκτης MSCI Asia-Pacific ενισχύθηκε κατά 0,5%.
Στην Ιαπωνία ο Topix υποχώρησε κατά 0,46% στις 1.223,69 μονάδες και ο Nikkei κατά 0,20% στις 12.752,96 μονάδες. Στο Χονγκ Κονγκ ο Hang Seng σημείωσε κέρδη ύψους 0,82% στις 21.228,96 μονάδες.
Στην Κίνα ο CSI 300 σημείωσε υποχώρηση 0,27% στις 2.325,29 μονάδες. Στην Ταιβάν ο Taiex βρέθηκε στο +1,67% στις 7.080,97 μονάδες, στη Νότιο Κορέα ο Kospi ενισχύθηκε κατά 0,14% στις 1.493,92 μονάδες και στη Σιγκαπούρη ο Straits κατέγραψε απώλειες 0,27% στις 2.699,81 μονάδες.
Ισχυρά κέρδη ύψους 3,9% κατέγραψε η Woodside, καθώς οι νέες επενδύσεις και οι υψηλότερες τιμές έδωσαν ώθηση στα κέρδη της.
Ακόμη, ανοδικά κατά 2,3% κινήθηκε η China Cosco, καθώς η αύξηση της ζήτησης για πρώτες ύλες στην Κίνα οδήγησε σε υπερδιπλασιασμό των καθαρών κερδών της. Κέρδη ύψους 2,8% αποκόμισε και η Jiangxi Copper.



