Το συμβόλαιο του αμερικανικού αργού για παράδοση Οκτωβρίου κινείται στα 105,46 δολάρια το βαρέλι, και έχει υποχωρήσει κατά 8,7% από τις 29 Αυγούστου και το κλείσιμο στην αγορά της Νέας Υόρκης.
Το αντίστοιχο συμβόλαιο του μπρεντ υποχωρεί κατά 3,44% στην αγορά του Λονδίνου στα 103,76 δολάρια το βαρέλι.
Σημαντική πτώση (-5,6%) εμφανίζουν και οι τιμές του φυσικού αερίου για παράδοση Οκτωβρίου και διαμορφώνονται στα 7,502 δολάρια ανά εκατομμύριο Btu (British thermal units). H βενζίνης κινείται πτωτικά κατά 5,9% στα 2,6850 δολάρια το γαλόνι.
Η Royal Dutch Shell ανακοίνωσε ότι σήμερα θα ξεκινήσει την καταγραφή των ζημιών στις εγκαταστάσεις της και εκτιμάται ότι τα αποκαταστήσει την παραγωγή πετρελαίου μέσα σε 3 με 5 ημέρες. Η ConocoPhillips δήλωσε ότι δεν έχει σημαντικές ζημιές στις πλατφόρμες που διατηρεί στην περιοχή.
Το Εθνικό Κέντρο Τυφώνων των ΗΠΑ ανακοίνωσε σήμερα ότι ο τυφώνας «Gustav» υποβαθμίστηκε σε τροπική καταιγίδα και αναμένεται ότι θα εξασθενήσει περαιτέρω εντός της ημέρας καθώς θα συνεχίζει την πορεία του προς το Τέξας,



