Η τιμή συμβολαίου παράδοσης Οκτωβρίου υποχώρησε κατά 3,7%, ή 29,5 δολάρια στα 762,50 δολάρια ανά ουγγιά. Να σημειωθεί ότι η τιμή του έχει καταγράψει απώλειες μεγαλύτερες των 60 δολαρίων από τις 28 Αυγούστου. Το αντίστοιχο συμβόλαιο για το ασήμι υποχωρεί κατά 3,54% και διαπραγματεύεται στα 11,300 δολάρια.
Ο δείκτης Reuters/Jefferies CRB στον οποίο διαπραγματεύονται 19 εμπορεύματα κινήθηκε πτωτικά για ένατη διαδοχική ημέρα, ενώ έχει υποχωρήσει κατά 24% από το ρεκόρ που είχε σημειώσει τον Ιούλιο. Ανάλογες απώλειες της τάξεως του 24% έχει σημειώσει και το χρυσό από το ιστορικό υψηλό στο οποίο είχε βρεθεί το Μάρτιο.
Στα υψηλότερα επίπεδα των τελευταίων 11 μηνών βρίσκεται το δολάριο έναντι του ευρώ, στον απόηχο της πτώσης του αργού και της λήψης μέτρων από τη Lehman ώστε να προστατευθούν οι μέτοχοι της.Συγκεκριμένα, το δολάριο ενισχύεται κατά 0,7% στα 1,4041 δολάρια/ ευρώ, ενώ χθες βρισκόταν στα 1,4133 δολάρια/ ευρώ.
Στο 1% είναι και η πτώση του γιεν έναντι του δολαρίου, το οποίο βρίσκεται στα 107,88 γιεν/ δολάριο, από 106,81 κατά τη χθεσινή συνεδρίαση.
Κατακόρυφη πτώση κατέγραψε το ασήμι, το οποίο βρέθηκε στα 10,935 δολάρια η ουγγιά, με πτώση 6,66%.



