Το συμβόλαιο του αμερικανικού αργού για το Νοέμβριο υποχώρησε κατά 9,8%. ή 10,52 δολάρια, στα 96,37 δολάρια το βαρέλι, πιέζοντας το δείκτη S&P Goldman Sachs Commodity, να καταγράψει πτώση 6%.
Το αντίστοιχο του μπρεντ κινήθηκε πτωτικά κατά 7,1% στα 96,17 δολάρια το βαρέλι στην αγορά του Λονδίνου.
Η τιμή της βενζίνης υποχώρησε κατά 11% στα 2,3757 δολάρια το γαλόνι, σημειώνοντας τη μεγαλύτερη πτώση, από τότε που αρχισε να διαπραγματεύεται, τον Οκτώβριο του 2005.
Σημειώνεται ότι οι εν λόγω τιμές είναι κατά 35% χαμηλότερες σε σχέση με το ιστορικό υψηλό των 147,27 δολαρίων το βαρέλι που είχε σημειώσει στις 11 Ιουλίου. Στο τρίτο τρίμηνο, που λήγει αύριο, η πτώση του υπολογίζεται στο 25%
Σημαντικός παράγοντας της νέας πτώση του αργού, είναι και η ενίσχυση κατά 2,1% του δολαρίου έναντι του ευρώ, η οποία είναι και η μεγαλύτερη από τις 8 Αυγούστου. Αυτήν την ώρα το δολάριο βρίσκεται στα 1,4392 δολάρια ανά ευρώ. Πτώση 2,3% σημειώνει και η λίρα Αγγλίας έναντι του δολαρίου. Σημειώνεται ότι όταν ισχυροποιείται το δολάριο, καθιστά ακριβότερα τα εμπορεύματα στους αγοραστές εκτός ΗΠΑ, μειώνοντας έτσι τη ζήτηση τους.



