• Γ.Δ.ΓΕΝ. ΔΕΙΚΤΗΣ0,000%
  • S&P 5000,000%
  • Nasdaq0,000%
  • FTSE 1000,000%
  • Nikkei 2250,000%
  • DAX0,000%
  • CAC 400,000%
  • €/$
  • €/£
  • BTC
17:12 - 09 Ιουν 2008

Σε ρώσικη κοινοπραξία μπαίνει η Αλουμύλ

Μνημόνιο συνεργασίας με τη ρωσική εταιρεία "Κοnstrukta", με στόχο τη σύσταση κοινοπραξίας εντός των επομένων μηνών, υπέγραψε η Αλουμύλ Μυλωνάς.

Στο κοινοπρακτικό σχήμα, η μητρική ΑΛΟΥΜΥΛ θα κατέχει το 51% και η ρωσική το 49%, ενώ παράλληλα διερευνώνται νέες πιθανές συνεργασίες με ρωσικές εταιρείες.

Μέσω της κοινοπραξίας, θα δημιουργηθούν αρχικά δύο κέντρα διανομών, ένα στην Πετρούπολη και πρόσθετο στα νοτιοανατολικά της χώρας.

Η ρωσική εταιρεία διαθέτει ούτως ή αλλιώς σημαντικό εμπορικό δίκτυο, σε όλη τη χώρα, καθώς και ακίνητο στη Μόσχα, όπου θα ανεγερθεί πρόσθετο κέντρο διανομών.

Ταυτόχρονα, η Διοίκηση διερευνά πιθανό ενδεχόμενο συνεργασίας με τον αυστριακό κατασκευαστικό όμιλο "Strabag".

Eντατικοποιείται πλέον η διεθνής ανάπτυξη μέσω συνεργασιών με τοπικές εταιρείες για την υπεργολαβική παραγωγή προϊόντων της ελληνικής επιχείρησης.

Αυτό το μοντέλο ανάπτυξης ακολουθείται από την Alumil Gulf (στον Περσικό Κόλπο), όπου υφίσταται συνεργασία με τοπική εταιρεία διέλασης. Ανάλογη πρωτοβουλία θα αναληφθεί για την Ινδία - η οποία μέχρι σήμερα εφοδιάζεται από τη θυγατρική των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων - και για τις ΗΠΑ.

Στην ελληνική αγορά, η εταιρεία αναπτύσσει, εκτός των άλλων, έντονη δραστηριότητα και σε εργασίες ανακαίνισης, όπου σε συνεργασία με τις εταιρείες "ISOMAT" και "POLYKE" προωθεί το θερμομονωτικό σύστημα "Kelyfos".

Αναφορικά με τα οικονομικά μεγέθη για το σύνολο της χρήσης 2008, επιβεβαιώνεται βελτίωση μεγεθών, εφόσον δεν προκύψουν ιδιαίτερα αρνητικές εξελίξεις στο ζήτημα της τιμής της πρώτης ύλης (μπιγιέτες αλουμινίου).