• Γ.Δ.ΓΕΝ. ΔΕΙΚΤΗΣ0,000%
  • S&P 5000,000%
  • Nasdaq0,000%
  • FTSE 1000,000%
  • Nikkei 2250,000%
  • DAX0,000%
  • CAC 400,000%
  • €/$
  • €/£
  • BTC
12:38 - 03 Οκτ 2006

Τι τα θέλει η Alpha τα λεφτά;

Η πολυβραβευμένη τώρα τελευταία Alpha Bank ετοιμάζεται για επιθετικές κινήσεις. Ο ισολογισμός της «λάμπει», οι προβλέψεις και η έκθεση σε κινδύνους είναι επιμελώς καταγεγραμμένες, η κερδοφορία ανθεί.

Τώρα αναμένεται η ανάληψη πρωτοβουλιών. Πριν από κάθε επίθεση, οι στρατηγοί φροντίζουν για τα πυρομαχικά.

Γι' αυτό η Alpha Bank αποφασίζει την έκδοση ομολογιακού δανείου ύψους 500 εκατ. ευρώ μέσα στον Οκτώβριο για να ενισχύσει τη ρευστότητά της. Επισήμως στόχος είναι η «αναζήτηση ευκαιριών στην ευρύτερη περιοχή της Νοτιοανατολικής Ευρώπης».

Εσείς μην εξαιρείτε την Ελλάδα αλλ' ούτε και την Τουρκία, από την «ευρύτερη περιοχή της Ν.Α. Ευρώπης».

Προσέξτε επίσης πόσο εύκολη και φθηνή είναι η άντληση κεφαλαίων για μια τράπεζα όπως η Alpha Bank. Tο επιτόκιο του ομολόγου θα είναι το Εuribor τριών μηνών συν 15 μονάδες βάσεις. Η έκδοση έχει αξιολογηθεί σε «Α3» από την Moody's και σε «ΒΒΒ+» από την S&P. Ανάδοχοι της έκδοσης είναι η Deutsche Bank και η Natexis BP.

Εν αναμονή εξελίξεων...

Χρήστος Ν. Κώνστας