• Γ.Δ.ΓΕΝ. ΔΕΙΚΤΗΣ0,000%
  • S&P 5000,000%
  • Nasdaq0,000%
  • FTSE 1000,000%
  • Nikkei 2250,000%
  • DAX0,000%
  • CAC 400,000%
  • €/$
  • €/£
  • BTC
Στην Κάσο προσάραξε το «Βιτσέντζος Κορνάρος»- Καλά στην υγεία τους οι επιβάτες
14:46 - 26 Μαρ 2015

Στην Κάσο προσάραξε το «Βιτσέντζος Κορνάρος»- Καλά στην υγεία τους οι επιβάτες

Προσάραξε, βραδινές ώρες χθες, το Ε/Γ- Ο/Γ «ΒΙΤΣΕΝΤΖΟΣ ΚΟΡΝΑΡΟΣ» Ν. ΑΓ. ΝΙΚΟΛΑΟΥ 05, κατά τον κατάπλου του στο λιμένα Φρυ Κάσου, με διακόσιους είκοσι επτά (227) επιβάτες και πενήντα πέντε (55) άτομα πλήρωμα. Κατά τη διάρκεια χειρισμών πρόσδεσης, το πλοίο ήρθε σε επαφή με το κρηπίδωμα με αποτέλεσμα, λόγω των ισχυρών αντίθετων ανέμων (ΝΑ εντάσεως 8BF ) που πνέουν στην περιοχή, να μην καθίσταται δυνατή η ολοκλήρωση των χειρισμών πρόσδεσης.  

Ο πλοίαρχος του πλοίου δήλωσε ότι δεν υπάρχει εισροή υδάτων και ότι όλοι οι επιβάτες και το πλήρωμα είναι καλά στην υγεία τους, ενώ η διαδικασία αποεπιβίβασης των επιβατών θα πραγματοποιηθεί εφόσον το πλοίο προσδέσει ασφαλώς στο λιμένα Κάσου.

 

Το «ΒΙΝΤΣΕΝΤΖΟΣ ΚΟΡΝΑΡΟΣ» εκτελούσε προγραμματισμένο δρομολόγιο από Πειραιά για Θήρα – Ανάφη – Σητεία – Κάσο – Κάρπαθο – Διαφάνι – Χάλκη – Ρόδο με επιστροφή.

 

Ρυμουλκό σκάφος αναμένεται να καταπλεύσει σήμερα, απογευματινές ώρες στην περιοχή, προκειμένου να ξεκινήσουν οι διαδικασίες πρόσδεσης του ανωτέρω πλοίου.