Ο κ. Λοβέρδος ανακοίνωσε, μεταξύ άλλων, την πλήρη απελευθέρωση του ωραρίου για Σάββατο, Δευτέρα και Τετάρτη και ότι το πληθυσμιακό κριτήριο από 1 φαρμακείο προς 1.500 κατοίκους, γίνεται 1 προς 1.000 κατοίκους.
Ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου Θεόδωρος Αμπατζόγλου προανήγγειλε κινητοποιήσεις μετά τη γενική συνέλευση τη Δευτέρα.
Τόνισε ότι η κυβέρνηση δε σεβάστηκε τη συμβολή των φαρμακοποιών και την οικονομική αιμορραγία που υπέστησαν το 2010. Πρόσθεσε ότι μπαίνουμε σε κύκλο καταστροφής του ελληνικού φαρμακείου που βρίσκεται σε διωγμό.
Κατέληξε λέγοντας «θα τα βρούμε στα ελληνικά και ευρωπαϊκά δικαστήρια».
Ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής Κώστας Λουράντος ανέφερε ότι εάν εφαρμοστεί η πλήρης απελευθέρωση του ωραρίου οι φαρμακοποιοί θα ανακαλέσουν της διημερεύσεις και διανυκτερεύσεις και ο κόσμος θα ψάχνει να βρει φαρμακείο.