• Γ.Δ.ΓΕΝ. ΔΕΙΚΤΗΣ0,000%
  • S&P 5000,000%
  • Nasdaq0,000%
  • FTSE 1000,000%
  • Nikkei 2250,000%
  • DAX0,000%
  • CAC 400,000%
  • €/$
  • €/£
  • BTC
FT: Ανεπαρκές το κοινωνικό δίχτυ ασφαλείας στην Ελλάδα της ύφεσης
14:44 - 15 Οκτ 2014

FT: Ανεπαρκές το κοινωνικό δίχτυ ασφαλείας στην Ελλάδα της ύφεσης

Στις επιπτώσεις της εξαετούς οικονομικής κρίσης στην Ελλάδα, όπως αυτές φαίνονται στα πρόσφατα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ για τις συνθήκες διαβίωσης στην Ελλάδα, αναφέρεται δημοσίευμα των Financial Times, σχολιάζοντας τις ανεπάρκειες των κοινωνικών παροχών.


Το δημοσίευμα τονίζει το ποσοστό των Ελλήνων που κινδυνεύουν από τη φτώχεια ή τον κοινωνικό αποκλεισμό, αλλά κάνει ειδική αναφορά στο γεγονός ότι οι συντάξεις και τα κοινωνικά βοηθήματα αντιστοιχούν στο 44,6% του διαθέσιμου εισοδήματος των ελληνικών νοικοκυριών.

Ωστόσο ακόμη και οι «φτωχοί Έλληνες συνταξιούχοι» είναι σε καλύτερη θέση από τους μακροχρόνια άνεργους. Κατά τα χρόνια της υψηλής ανάπτυξης, στα μέσα την δεκαετίας του 2000, λίγη προσπάθεια καταβλήθηκε για να ενισχυθεί το κοινωνικό δίχτυ ασφαλείας αναφέρουν οι FT.

Η ύφεση, αποκάλυψε τις αδυναμίες του, με το επίδομα ανεργίας και την υγειονομική περίθαλψη να διαρκούν μόνο 12 μήνες, και λίγες προνοιακές παροχές στη διάθεσή όσων περνούν το κατώφλι της φτώχειας.