• Γ.Δ.ΓΕΝ. ΔΕΙΚΤΗΣ0,000%
  • S&P 5000,000%
  • Nasdaq0,000%
  • FTSE 1000,000%
  • Nikkei 2250,000%
  • DAX0,000%
  • CAC 400,000%
  • €/$
  • €/£
  • BTC
10:20 - 02 Ιουν 2008

ΔΕΗ: Συλλήψεις στον ΑΗΣ Αγ. Δημητρίου Κοζάνης

Επέμβαση των ΜΑΤ στις 5 το πρωί της Δευτέρας στον ΑΗΣ Αγίου Δημητρίου Κοζάνης, ο οποίος τελεί υπό κατάληψη. Συνολικά συνελήφθησαν έξι άτομα.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, η επέμβαση έγινε παρουσία εισαγγελέα, ενώ δόθηκε προθεσμία στους συγκεντρωμένους να αποχωρήσουν οικειοθελώς.

Ωστόσο, αυτοί αρνήθηκαν και χωρίς να φέρουν περαιτέρω αντίσταση, οι αστυνομικές δυνάμεις συνέλαβαν έξι άτομα, τα οποία θα παραπεμφθούν στον Εισαγγελέα Κοζάνης.

Οι κάτοικοι είναι μέλη του «Συλλόγου για την Καταπολέμηση της Ανεργίας και την Ανάπτυξη της Περιοχής Αγίου Δημητρίου-Ρυακίου» και είχαν καταλάβει τη βόρεια πύλη του ΑΗΣ Αγίου Δημητρίου, από το πρωί της 10ης Μαΐου 2008, διακόπτοντας τη λειτουργία των ταινιοδρόμων μεταφοράς λιγνίτη, αλλά και της αποκομιδής τέφρας, από το εργοστάσιο προς το χώρο εναπόθεσης.

Η ΔΕΗ ανακοίνωσε ότι απομακρύνεται το ενδεχόμενο διακοπών ρεύματος, καθώς αναμένεται να τεθούν σε λειτουργία οι ταινιόδρομοι λιγνίτη και τέφρας.