• Γ.Δ.ΓΕΝ. ΔΕΙΚΤΗΣ0,000%
  • S&P 5000,000%
  • Nasdaq0,000%
  • FTSE 1000,000%
  • Nikkei 2250,000%
  • DAX0,000%
  • CAC 400,000%
  • €/$
  • €/£
  • BTC
11:40 - 02 Ιαν 2009

Αλλαγές στις εξετάσεις για άδεια οδήγησης

Οι αρχές της oικονομικής - oικολογικής οδήγησης (ecodriving) εισάγονται από 1ης Ιανουαρίου 2009 τόσο στην εκπαιδευτική όσο και στην εξεταστική διαδικασία για την απόκτηση άδειας οδήγησης. Το μέτρο αυτό εφαρμόζεται και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

Ήδη εστάλη στις αρμόδιες διευθύνσεις των νομαρχιών και στις Ομοσπονδίες Εκπαιδευτών η διδακτέα ύλη και οι σχετικές ερωτήσεις, οι οποίες συμπεριλαμβάνονται στο Μηχανογραφικό Σύστημα Εξέτασης, προκειμένου να εξετάζονται οι οδηγοί τόσο κατά τη θεωρητική όσο και κατά την πρακτική εξέταση.

Το μέτρο αυτό εφαρμόζεται και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Δύο χαρακτηριστικά παραδείγματα είναι η Ολλανδία και η Σουηδία. Αλλά και η Γερμανία και η Αυστρία έχουν εισάγει ήδη το ecodriving στην θεωρητική εκπαίδευση υποψηφίων οδηγών.