• Γ.Δ.ΓΕΝ. ΔΕΙΚΤΗΣ0,000%
  • S&P 5000,000%
  • Nasdaq0,000%
  • FTSE 1000,000%
  • Nikkei 2250,000%
  • DAX0,000%
  • CAC 400,000%
  • €/$
  • €/£
  • BTC
10:08 - 16 Απρ 2009

Μόνο πάνω...

Νέα ανοδική κίνηση μετά και την πορεία των αγορών σε ΗΠΑ και Ασία περιμένουν για την εγχώρια αγορά οι αναλυτές, η οποία συνεχίζει να υπεραποδίδει από την αρχή του χρόνου. Το ράλι έχει εκπλήξει και τους πλέον αισιόδοξους μειώνοντας έως ένα βαθμό (μικρό ακόμα) τις απώλειες που έχει καταγράψει η αγορά τους τελευταίους 15 μήνες. Σημειώνεται πάντως πως την τελευταία ώρα οι αγορές στην Ασία περιόρισαν τα κέρδη τους, λόγω των στοιχείων για το ΑΕΠ στην Κίνα.

Το αγοραστικό ενδιαφέρον στις τελευταίες συνεδριάσεις διαχέεται και εκτός τραπεζικού κλάδου και αρκετές μετοχές μικρής και μεσαίας κεφαλαιοποίησης καταγράφουν κέρδη.

Proton
Σήμερα οι ευρωπαϊκές αγορές αναμένεται να ανοίξουν υψηλότερα, ακολουθώντας τα κέρδη των αγορών σε ΗΠΑ και Ασία, με τους επενδυτές να στρέφουν το βλέμμα τους στα επιδόματα ανεργίας στις ΗΠΑ και στον δείκτη τιμών καταναλωτή στην Ευρωζώνη. Περιμένουμε η εγχώρια αγορά να συνεχίσει υψηλότερα.

Marfin
Οι ελληνικές μετοχές συνεχίζουν να υπεραποδίσουν λόγω του αγοραστικού ενδιαφέροντος που εκδηλώνεται για όλο το ταμπλό. Ο γενικός δείκτης έχει την καλύτερη απόδοση έναντι των άλλων δεικτών με κέρδη από την αρχή του χρόνου 7,9% έναντι απωλειών 8% για τον DJ Euro Stoxx 50. Η αξία των συναλλαγών επίσης βελτιώνεται ξεκάθαρα.

Beta
Για τη σημερινή ημέρα δεν υπάρχουν νέα που θα μπορούσαν να επηρεάσουν την αγορά λόγω της πασχαλινής περιόδου. Οι αγορές αναμένεται να ανοίξουν από υψηλότερα επίπεδα. Ανοδικό αναμένεται το ξεκίνημα και της εγχώριας αγοράς με τον τζίρο να διαμορφώνεται σε περιορισμένα επίπεδα.

Πειραιώς
Περιμένουμε θετικό άνοιγμα για τη σημερινή συνεδρίαση μετά τα κέρδη των αγορών σε ΗΠΑ και Ασία