• Γ.Δ.ΓΕΝ. ΔΕΙΚΤΗΣ0,000%
  • S&P 5000,000%
  • Nasdaq0,000%
  • FTSE 1000,000%
  • Nikkei 2250,000%
  • DAX0,000%
  • CAC 400,000%
  • €/$
  • €/£
  • BTC
10:11 - 07 Ιουν 2007

ΧΑ: «Οδεύει» προς στηρίξεις

Νέες απώλειες αναμένουν οι αναλυτές για τη σημερινή συνεδρίαση του ΧΑ. Χθες οι ευρωπαϊκές αγορές έκλεισαν με σημαντικές απώλειες οι οποίες δημιουργήθηκαν μετά το κλείσιμο της Σοφοκλέους. Ετσι σήμερα δεν αποκλείεται να δούμε τον δείκτη της υψηλής κεφαλαιοποίησης να υποχωρεί κάτω από τις 2.600 μονάδες και να οδεύει προς τη στήριξη των 2.570 μονάδων.

Η ψυχολογία των επενδυτών είναι πλέον πιο ευμετάβλητη, γεγονός που μπορεί να επηρεάσει την αγορά, καθώς στην περίπτωση σημαντικών απωλειών αυτές δύναται να αυξηθούν περαιτέρω από την αρνητική ψυχολογία των επενδυτών και την τάση να «ξεφορτωθούν» τις μετοχές τους. Το ίδιο μπορεί να συμβεί και στην περίπτωση ανοδικής αντίδρασης πάντως, κάτι που συνέβη χθες. Στο –1% της αγοράς οι αγοραστές είχαν κάνει πίσω, στην ανοδική αντίδραση όμως εμφανίστηκαν πιο πρόθυμοι στις αγορές τους.

Marfin/Egnatia
Η ελληνική αγορά χθες μάζεψε τις απώλειές της πριν την κατάρρευση των ευρωπαϊκών αγορών, κάτι που μπορεί να οδηγήσει σε αδύναμο άνοιγμα σήμερα.

Proton Bank
Οι ευρωπαϊκές αγορές αναμένεται να ανοίξουν σταθεροποιητικά προς ανοδικά σήμερα με το ενδιαφέρον των επενδυτών να στρέφεται στα στοιχεία για τα επιδόματα ανεργίας και τα αποθέματα χονδρικής που θα ανακοινωθούν στις ΗΠΑ. Περιμένουμε για την τοπική αγορά να ακολουθήσει επιφυλακτικά όμως τις ευρωπαϊκές αγοράς καθώς έχασε μέρος της χθεσινής πτώσης.