Αναλυτικά, σε συνέντευξη τύπου για την παρουσίαση των προβλέψεων για το outlook της βρετανικής οικονομίας, ο King δήλωσε ότι «μία μείωση των επιτοκίων ίσως είναι χρήσιμη προσθήκη στην ήδη υπάρχουσα σειρά μέτρων», ενώ πρόσθεσε ότι θα προβεί σε αυτή την κίνηση όποτε το κρίνει εκείνος αναγκαίο.
Επιπλέον, ανέφερε ότι «μία τέτοια κίνηση θα μειώσει το κίνητρο των εμπορικών τραπεζών να διατηρούν τα αποθέματά τους στην Τράπεζα της Αγγλίας και θα τους ενθαρρύνει να δανείσουν ή να τα «σπρώξουν» στη διευρυμένη οικονομία».
Ακόμη, αναφορικά με τη στερλίνα επισήμανε πως η διολίσθηση της ύφεσης το τελευταίο έτος δεν αποτελεί έκπληξη, όμως θα αποτελέσει πρόβλημα αν συνεχίσει να υποχωρεί.
Με απώλειες κινείται η στερλίνα, ύστερα από τις δηλώσεις του διοικητή της Τράπεζας της Αγγλίας, Mervyn King, ο οποίος άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο μείωσης των επιτοκίων. Ειδικότερα, η στερλίνα υποχωρεί έναντι του δολαρίου κατά 0,4%, διαμορφωμένη στα 1,6513 δολάρια, ενώ έναντι του ευρώ διαμορφώνεται στα 1,1295 ευρώ.



