• Γ.Δ.ΓΕΝ. ΔΕΙΚΤΗΣ0,000%
  • S&P 5000,000%
  • Nasdaq0,000%
  • FTSE 1000,000%
  • Nikkei 2250,000%
  • DAX0,000%
  • CAC 400,000%
  • €/$
  • €/£
  • BTC
«Επιφυλακτικός» ο Ομπάμα για την εκεχειρία στη Συρία
21:34 - 24 Φεβ 2016

«Επιφυλακτικός» ο Ομπάμα για την εκεχειρία στη Συρία

«Επιφυλακτικός» εμφανίστηκε την Τετάρτη ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα σχετικά με την εκεχειρία που αναμένεται να τεθεί σε ισχύ το Σάββατο στη Συρία, επισημαίνοντας ότι η κατάσταση στο πεδίο παραμένει δύσκολη.

«Είμαστε πολύ προσεκτικοί προκειμένου να μην δημιουργήσουμε πολύ υψηλές προσδοκίες» είπε ο Ομπάμα από το Οβάλ Γραφείο μετά τη συνάντηση που είχε με τον βασιλιά Αμπντάλα Β΄ της Ιορδανίας.

«Η κατάσταση στο πεδίο είναι δύσκολη όμως εμείς διαπιστώσαμε ότι καταγράφθηκε μέτρια πρόοδος κατά τη διάρκεια της τελευταίας εβδομάδας σχετικά με την πρόσβαση ανθρωπιστικής βοήθειας προς τους πληθυσμούς που απειλούνται» προσέθεσε ο Ομπάμα.

«Εάν, τις επόμενες εβδομάδες, διαπιστώσουμε ότι οι βιαιοπραγίες έχουν σε κάποιο βαθμό περιοριστεί (…) αυτό θα μπορούσε να αποτελέσει μία βάση για την (ενδεχόμενη) παράταση της εκεχειρίας τόσο στο βόρειο όσο στο νότιο τμήμα της χώρας και η κατάσταση αυτή θα μας επιτρέψει να προχωρήσουμε προς μία πολίτική μετάβαση που θα είναι απαραίτητη για να βάλουμε ένα τέλος στον εμφύλιο πόλεμο της Συρίας» τόνισε ο Αμερικανός πρόεδρος.

Να σημειωθεί ότι τους όρους της εκεχειρίας στη Συρία καθόρισαν η Ουάσινγκτον και η Μόσχα.