Όπως σημειώνει η ΑΧΕ, την προηγούμενη εβδομάδα οι αγορές κινήθηκαν έντονα ανοδικά, χάρη και στα βελτιωμένα αποτελέσματα α' τριμήνου των αμερικανικών τραπεζών (Goldman Sachs, JPMorgan, BofA). Ωστόσο, εντός της εβδομάδας, δεν αποκλείεται η αποκομιδή κερδών, με τον τραπεζικό κλάδο να παραμένει στο προσκήνιο, με ενδεχόμενη υποαπόδοση έναντι της ευρύτερης αγοράς.
Η έλλειψη βραχυπρόθεσμων καταλυτών ενδέχεται να οδηγήσει σε διάθεση αποκομιδής κερδών από τους επενδυτές, τονίζοντας ότι οι τράπεζες αναμένεται να παραμείνουν στο προσκήνιο.
Η χρηματιστηριακή συνιστά για ακόμη μια φορά στους επενδυτές επιλεκτική προσέγγιση, διατηρώντας στις κορυφαίες της επιλογές τις ΔΕΗ, ΟΠΑΠ, Jumbo, Μέτκα, Ελλάκτωρ και ΓΕΚ-Τέρνα.



