• Γ.Δ.ΓΕΝ. ΔΕΙΚΤΗΣ0,000%
  • S&P 5000,000%
  • Nasdaq0,000%
  • FTSE 1000,000%
  • Nikkei 2250,000%
  • DAX0,000%
  • CAC 400,000%
  • €/$
  • €/£
  • BTC
13:46 - 31 Δεκ 2014

Μονάδα προϊόντων στεγανοποίησης από τα ΠΛΑΘ και την Eurobent

Στη δημιουργία μονάδας παραγωγής προϊόντων στεγανοποίησης με τη χρήση γεωσυνθετικού αργιλικού φραγμού (Geosynthetic Clay Liner-GCL) προβαίνει η Πλαστικά Θράκης σε συνεργασία με την Eurobent Sp. zo.o.

Aναλυτικότερα, η νέα μονάδα παραγωγής θα λειτουργεί από την εταιρία Thrace-Eurobent ABEE, στο μετοχικό κεφάλαιο της οποίας συμμετέχουν η Πλαστικά Θράκης ΑΒΕΕ με ποσοστό 51% και η Eurobent Sp. zo.o., με ποσοστό 49%.

Η έδρα της Thrace-Eurobent ABEΕ και οι εγκαταστάσεις της θα βρίσκονται στην Ξάνθη και στα τέλη Φεβρουαρίου 2015 αναμένεται να ξεκινήσει η κανονική λειτουργία του εργοστασίου, εφόσον προηγουμένως έχουν ολοκληρωθεί οι δοκιμαστικές παραγωγές.

Στόχος της εταιρίας είναι η αξιοποίηση του σύγχρονου εξοπλισμού και των προηγμένων μεθόδων παραγωγής για την παραγωγή προϊόντων γεωσυνθετικού αργιλικού φραγμού, τα οποία βρίσκουν εφαρμογή κυρίως σε περιβαντολλογικά έργα (ΧΥΤΑ, αρδευτικά έργα κ.ά.). Τα παραγόμενα προϊόντα θα διατίθενται τόσο στην εγχώρια αγορά όσο και στο εξωτερικό

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, ο όμιλος Πλαστικά Θράκης προέβη στη δημιουργία της νέας μονάδας παραγωγής προκειμένου να διευρύνει περαιτέρω τη γκάμα των προϊόντων του στον κλάδο των Τεχνικών Υφασμάτων αξιοποιώντας την υψηλή τεχνογνωσία την οποία διαθέτει.