• Γ.Δ.ΓΕΝ. ΔΕΙΚΤΗΣ0,000%
  • S&P 5000,000%
  • Nasdaq0,000%
  • FTSE 1000,000%
  • Nikkei 2250,000%
  • DAX0,000%
  • CAC 400,000%
  • €/$
  • €/£
  • BTC
17:55 - 11 Μάι 2009

Τι ειπώθηκε στη γ.σ. της Αλφα Γκρίσιν

Σε αναζήτηση επενδύσεων στην αιολική ενέργεια βρίσκεται η Αλφα Γκρίσιν, όπως τονίστηκε στην ετήσια τακτική γ.σ. των μετόχων.
Ο κ. Δημήτριος Παρθένης, Διευθύνων Σύμβουλος του Διοικητικού Συμβουλίου της ΑΛΦΑ ΓΚΡΙΣΙΝ Α.Ε., έκανε μια σύντομη αναφορά στην πορεία αναδιοργάνωσης που η εταιρεία πραγματοποιεί, στοχεύοντας στην αποτελεσματική κι εύρυθμη λειτουργία της . Πιο συγκεκριμένα, αναφέρθηκε στην συνολική αναδιοργάνωση της εταιρείας, η οποία έχει ξεκινήσει ήδη από το 2008, στα πλαίσια της οποίας πραγματοποιούνται οι συγχωνεύσεις με απορρόφηση των, κατά 100% θυγατρικών, εταιρειών ΓΚΡΙΣΙΝ ΠΑΠΠΑΣ ΑΕ και ΑΛΦΑ ΓΚΡΙΣΙΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΧΡΗΜΑΤΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΕΠΕ, ο ανασχεδιασμός των τμημάτων της εταιρείας, η περικοπή μη απαραίτητων εξόδων, η μείωση (κατά 33%) των αμοιβών των μελών του ΔΣ, με στόχο, τελικά, την μείωση του λειτουργικού κόστους της εταιρείας κατά 20%.

Σημαντικός άξονας της στρατηγικής της εταιρείας για το 2009, καθίσταται και η αναστολή των επενδυτικών σχεδίων ( real estate) σε Ρουμανία και Βουλγαρία με κυρίαρχο στόχο την διακράτηση ρευστότητας της εταιρείας. Η επένδυση, αντίθετα, στην Κρακοβία (Πολωνία) συνεχίζεται με γρήγορους ρυθμούς και ορίζοντα ολοκλήρωσης το καλοκαίρι του 2010.

Τέλος, η αναζήτηση ευκαιριών επενδύσεων σε ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, στην Ελλάδα και την Βουλγαρία, αλλά και η αναζήτηση ευκαιριών για συνεργασίες/επενδύσεις στα συστήματα ισχύος και ελέγχου περιβάλλοντος, σε νέες αγορές με υψηλή, μακροπρόθεσμα, δυναμική, όπως η Ουκρανία και η Σερβία, συμβάλλουν στην πορεία αναδιοργάνωσης και διαρκούς ανάπτυξης της ΑΛΦΑ ΓΚΡΙΣΙΝ ΑΕ.

Τέλος, ομόφωνα εγκρίθηκετο πρόγραμμα αγοράς ιδίων μετοχών σύμφωνα έως του προβλεπόμενου εκ του νόμου ποσοστού 10% του συνόλου των μετόχων της εταιρείας, ήτοι έως του ποσού του 1.117.250 μετοχών. Ως κατώτατη τιμή αγοράς, ορίσθηκε το ποσό των 0,50 ευρώ ανά μετοχή και ως ανώτατη το ποσό των 2,50 ευρώ ανά μετοχή. Το χρονικό διάστημα υλοποίησης του προγράμματος αγοράς ιδίων μετοχών ανέρχεται σε ένα (1) έτος (έως και την 10/05/2010).