• Γ.Δ.ΓΕΝ. ΔΕΙΚΤΗΣ0,000%
  • S&P 5000,000%
  • Nasdaq0,000%
  • FTSE 1000,000%
  • Nikkei 2250,000%
  • DAX0,000%
  • CAC 400,000%
  • €/$
  • €/£
  • BTC
10:59 - 25 Ιουλ 2008

Διατηρεί τα 9 ευρώ για ΕΛΠΕ και τα 12 ευρώ για Motor Oil η UBS

Αμετάβλητη αφήνει την τιμή στόχο των 9 ευρώ για τη μετοχή των ΕΛΠΕ και την ουδέτερη σύσταση για τη μετοχή η UBS με αφορμή την επικείμενη ανακοίνωση των αποτελεσμάτων δευτέρου τριμήνου των εταιριών του κλάδου στην Ευρώπη. Επιπλέον αφήνει αμετάβλητη την τιμή στόχο των 12 ευρώ για τη Motor Oil καθώς και τη σύσταση πώλησης για τη μετοχή.

Ο οίκος υπενθυμίζει πως είχε προχωρήσει πριν από λίγες εβδομάδες σε σημαντικές μειώσεις στις τιμές στόχους καθώς όπως αναφέρει χαρακτηριστικά το premium που έχουν στις αποτιμήσεις οι ελληνικές εταιρείες δε δικαιολογείται πλέον. Για τη Motor Oil αναφέρει πως υπάρχει πτωτικός κίνδυνος στη μερισματική απόδοση από τη χειροτέρευση του μακροοικονομικού περιβάλλοντος ενώ για τα ΕΛΠΕ σημειώνει πως διαπραγματεύεται 15,5 φορές τα κέρδη του 2008 και δείχνει ακριβή έναντι του κλάδου.

Για το δεύτερο τρίμηνο περιμένει κέρδη ανά μετοχή 0,21 ευρώ για τα ΕΛΠΕ και 0,28 ευρώ για τη Motor Oil. Για το σύνολο της χρήσης περιμένει 0,63 ευρώ ανά μετοχή για τα ΕΛΠΕ και 1,05 ευρώ για τη Motor Oil.