Ο Μιχ. Χριστοφοράκος έχει κάθε δικαίωμα να εκμεταλλευτεί τις δυνατότητες που του παρέχει η γερμανική νομοθεσία και να ζητήσει τη μη έκδοσή του, καθώς οι γερμανικοί νόμοι στηρίζουν από τη στιγμή που ο κατηγορούμενος αντιμετωπίζει ισόβια κάθειρξη.
Ακόμη, μπορεί να ζητήσει να δικαστεί στη Γερμανία, αν και δεν διώκεται προς το παρόν εκεί, όπου οι ποινές είναι ελαφρύτερες απ'ότι στη χώρα μας.
Σημειώνεται ότι το διεθνές ένταλμα σύλληψης εστάλη χθες Πέμπτη μέσω της Εuropol στη Γερμανία. Ο γερμανικές αρχές, μέσα σε έναν μήνα από την ημέρα που θα συλλάβουν τον κ. Χριστοφοράκο, πρέπει να απαντήσουν αν θα εκδοθεί ή όχι στην Ελλάδα.
Παράλληλα, προφυλακιστέος κρίθηκε χθες βράδυ ο πρώην τεχνικός διευθυντής της Siemens, Εμμανουήλ Σταυριανού, που κατηγορείται για την υπόθεση των "μαύρων ταμείων" της εταιρίας.
''Ανευ ουσίας'' χαρακτηρίζεται από νομικούς κύκλους το διεθνές ένταλμα σύλληψης εις βάρος του Μιχάλη Χριστοφοράκου, καθώς ο πρώην ισχυρός άνδρας της Siemens μπορεί να κάνει χρήση της γερμανικής του υπηκοότητας και να εκμεταλλευτεί τη νομοθεσία της χώρας που ουσιαστικά απαγορεύει την έκδοση των Γερμανών πολιτών.



