• Γ.Δ.ΓΕΝ. ΔΕΙΚΤΗΣ0,000%
  • S&P 5000,000%
  • Nasdaq0,000%
  • FTSE 1000,000%
  • Nikkei 2250,000%
  • DAX0,000%
  • CAC 400,000%
  • €/$
  • €/£
  • BTC
17:51 - 01 Ιουλ 2009

Tι προβλέπει ρύθμιση για τους ημιυπαίθριους

Αύριο κατατίθεται στη Βουλή η νομοθετική ρύθμιση του ΥΠΕΧΩΔΕ για τη νομιμοποίηση ημιυπαίθριων χώρων, η οποία περιλαμβάνει εφάπαξ εισφορά ίση με το 10% της αντικειμενικής τους αξίας. Το ίδιο προβλέπεται και για τους υπέργειους και υπόγειους κλειστούς χώρους που έχουν αλλάξει χρήση.

Η ρύθμιση, η οποία συνοδεύεται και από διάταξη που περιορίζει τη δυνατότητα αλλαγής χρήσεων της οικοδομικής άδειας, ισχύει για άδειες που έχουν εκδοθεί μέχρι τις 2 Ιουλίου, και τα ποσά θα καταβληθούν σε τρεις δόσεις.

Οι αιτήσεις που θα κατατεθούν στις πολεοδομίες θα συνοδεύονται με παράβολο 250 ευρώ για τους ημιυπαίθριους χώρους και 350 ευρώ για τις υπόλοιπες αλλαγές χρήσης.

Οσοι δεν προσέλθουν θα υπαχθούν στις ρυθμίσεις περί αυθαιρέτων και θα πληρώνουν 30% εφάπαξ εισφορά της αντικειμενικής αξίας και 5% πρόστιμο ανέγερσης.