• Γ.Δ.ΓΕΝ. ΔΕΙΚΤΗΣ0,000%
  • S&P 5000,000%
  • Nasdaq0,000%
  • FTSE 1000,000%
  • Nikkei 2250,000%
  • DAX0,000%
  • CAC 400,000%
  • €/$
  • €/£
  • BTC
Γεννηματά: Απειλείται η ύπαρξη της Ευρώπης
12:18 - 07 Απρ 2020

Γεννηματά: Απειλείται η ύπαρξη της Ευρώπης

«Η ώρα των κρίσιμων αποφάσεων για την Ευρώπη έφθασε, είναι η ώρα της αλήθειας και της αλληλεγγύης» δήλωσε η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής Φώφη Γεννηματά εν όψει και της συνεδρίσης του Eurogroup.

\Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό ΣΚΑΪ 100,3 η κ. Γεννηματά επανέλαβε ότι απαιτείται ένα ευρωπαϊκό σχέδιο Μάρσαλ για την ενίσχυση των συστημάτων υγείας, των επιχειρήσεων, των εργαζομένων και των ανέργων.

«Στηρίζουμε τη λύση για ένα κορωνο-ομόλογο της Ένωσης, που δεν θα συνοδεύεται από μνημόνια και διόγκωση του δημόσιου χρέους των χωρών» επισήμανε, ενόψει Eurogroup και προειδοποίησε πως «αν και πάλι η Ευρώπη καθυστερήσει και ολιγωρήσει, αν επαναλάβει λάθη του παρελθόντος, θα μπει σε κρίση που θα απειλήσει την ύπαρξή της».

«Μην κοροϊδευόμαστε θα κλονιστεί ανεπανόρθωτα η εμπιστοσύνη των πολιτών προς την Ένωση. Ο στόχος μας είναι μια Ευρωπαϊκή ομοσπονδία και όχι μια Ευρώπη πολλών ταχυτήτων, ή η διάλυση της Ένωσης» τόνισε.