• Γ.Δ.ΓΕΝ. ΔΕΙΚΤΗΣ0,000%
  • S&P 5000,000%
  • Nasdaq0,000%
  • FTSE 1000,000%
  • Nikkei 2250,000%
  • DAX0,000%
  • CAC 400,000%
  • €/$
  • €/£
  • BTC
Υπουργείο Εργασίας: Nέο πρόγραμμα απασχόλησης για 5.000 ανέργους
17:15 - 08 Φεβ 2019

Υπουργείο Εργασίας: Nέο πρόγραμμα απασχόλησης για 5.000 ανέργους

Στην υλοποίηση του προγράμματος «Δεύτερη επιχειρηματική ευκαιρία» 5.000 ανέργων, πρώην αυτοαπασχολουμένων προχωρά το Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης με στόχο την επανένταξή τους στην αγορά εργασίας, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση.

Το πρόγραμμα έχει ως άμεσο στόχο την επανένταξη στην αγορά εργασίας ανέργων, οι οποίοι ήταν πρώην αυτοαπασχολούμενοι και διέκοψαν την επιχειρηματική τους δραστηριότητα, δίνοντάς τους μια δεύτερη ευκαιρία να ξεκινήσουν εκ νέου την οικονομική δραστηριότητά τους.

Η διάρκεια της επιχορήγησης ορίζεται σε 12 μήνες με δυνατότητα επέκτασης για επιπλέον 12 μήνες. Το ποσό της επιχορήγησης κυμαίνεται από 12.000€ έως και 36.000€. Η συνολική δαπάνη για την υλοποίηση του προγράμματος ανέρχεται σε 80.000.000€.

Η πρόσκληση που θα εξειδικεύει τις αναγκαίες λεπτομέρειες για την υλοποίηση του προγράμματος θα εκδοθεί από τον Ο.Α.Ε.Δ. το αμέσως επόμενο διάστημα.

Η στήριξη των αυτοαπασχολουμένων που επλήγησαν την περίοδο της κρίσης αποτελεί βασική μέριμνα της Κυβέρνησης στο πλαίσιο της προσπάθειας για την ανασυγκρότηση της παραγωγική βάσης της χώρας και την ανάταξη της αγοράς εργασίας, αναφέρεται στην ανακοίνωση του Υπουργείου.

* Το ΦΕΚ με τους όρους και τις προϋποθέσεις για τη συμμετοχή στο πρόγραμμα δημοσιεύεται στη δεξιά στήλη «Συνοδευτικό Υλικό».