Επιπρόσθετα, η αγορά αξιολογεί τα οφέλη που θα προκύψουν στο ενδεχόμενο που η MIG που αποκτήσει την Ολυμπιακή. Από την άλλη, η λήψη μέτρων εκ μέρους της κυβέρνησης για τη στήριξη των εισοδημάτων με την επαναφορά του αφορολογήτου στους ελέυθερους επαγγελματίες και διάφορες άλλες ρυθμίσεις στην αγορά ακινήτων, αναμένεται να δώσουν κάποια αύρα στην οικονομία μέσα στην κρίση και την ύφεση. Πάντως, το γενικότερο κλίμα στις αγορές δεν είναι καλά, έπειτα από τα άσχημα αποτελέσματα της Deutsche Bank. Από τις μετοχές που διακινούνται, η πλειοψηφία υποχωρεί, 101, έναντι 85 που ενισχύονται και 48 αμετάβλητες, με τον τζίρο στα 65 εκατ. ευρώ. Μεγάλες είναι οι πιέσεις στις τράπεζες, με τις απώλειες της ΕΤΕ να υπερβαίνουν το 2,7%, της Πειραιώς το 2,3%, της Alpha να αγγίζουν το 3%, της Κύπρου το 1,33%, του Τ.Τ. το 1,7% και της Marfin Popular το 1,6%. Σημαντική άνοδος καταγράφεται στη Eurobank, σε ποσοστό 1,96%.
Νέα πτώση σημειώνεται για τον ΟΤΕ, πάνω από 1% εν αναμονή της γενικής συνέλευσης των μετόχων, οριακά υποχωρεί η ΔΕΗ και μεγαλύτερη είναι η πτώση, σε ποσοστό 1,30% στον ΟΠΑΠ. Αντίδραση έχει βγει στη Jumbo, έπειτα από τις επαφές της εταιρείας χθες με fund managers στη Φρανκφούρτη, Ιντραλότ, που παρά τις πιέσεις της Fidelity, την προσφορά απορροφούν εγχώριοι επιχειρηματικοί όμιλοι. Η κινητικότητα γύρω από το γήπεδο του Πναθηναϊκού στο Βοτανικό δίνει ώθηση και στη μετοχή του Βωβού, σε ποσοστό 3,40%.
Στ.Κ.Χαρίτος
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Τη γνωστή διαδρομή ακολουθεί ο γενικός δείκτης του Χ.Α., κινούμενος πάντα σε απόσταση ασφαλείας από τις 1.730 μονάδες. Το ενδιαφέρον σήμερα, θα μπορούσε να στραφεί εκτός Χ.Α. Κατ' αρχήν το ενδιαφέρον του εισηγμένου στο Χ.Α. ομίλου MIG για την Ολυμπιακή εκλαμβάνεται θετικά από την αγορά και την οικονομία, αφού φαίνεται ότι μειώνονται οι καμπάνες της Κομισιόν προς στον εθνικό αερομεταφορέα.



