Η απόφαση της κυβέρνησης να μην προχωρήσουν οι τράπεζες στη διανομή μερίσματος, αλλά να δώσουν μετοχές, δεν άρεσε και πολύ στην επενδυτική κοινότητα, η οποία αναμένει τα αποτελέσματα της απελθούσας χρήσης για τη χάραξη της περαιτέρω επενδυτικής στρατηγικής της. Πάντως, οι περισσότερες μετοχές ενισχύθηκαν, 106, έναντι 83 που υποχώρησαν και 63 αμετάβλητες. Η μετοχή της Εθνικής διολίσθησε περαιτέρω, κλείνοντας κάτω από τα 11 ευρώ, στα 10,84 ευρώ και με όγκο 2,5 εκατ. τεμαχίων. Αμετάβλητη έμεινε η μετοχή της Κύπρου, στο 1,95 με 1,9 εκατ. τεμάχια, η Alpha ενισχύθηκε οριακά κατά 0,39%, η Πειραιώς υποχώρησε κατά 0,66%, στα 4,51 ευρώ και μόνο η Eurobank αντέδρασε αισθητά κατά 3,56%, στα 4,66 ευρώ.
Ο πρωταγωνιστής της ημέρας ήταν ο ΟΤΕ, που έκλεισε με κέρδη 5,21% και όγκο πάνω από 658 χιλιάδες τεμάχια, αποτέλεσμα των θετικών εκθέσεων ξένων οίκων και την παρότρυνση της HSBC ότι η μετοχή αποτελεί επενδυτική ευκαιρία κατά τις συνεδριάσεις που υποχωρεί. Σημαντική ακόμα, ήταν η αντίδραση για τα ΕΛΠΕ, πάνω από 2%, τον Τιτάνα πάνω 1,4%, την Ιντραλότ άνω του 2,4% και τον ΟΠΑΠ που σημειωσε άνοδο κατά 1,4%. Δεν πέρασε απαρατήρητη η αντίδραση της Coca Cola, έπειτα από διήμερη πτώση εξαιτίας της διάψευσης των προσδοκιών της αγοράς που περίμενε καλύτερα αποτελέσματα από αυτά που ανακοίνωσε η εταιρεία. Η άνοδος της μετοχής ήταν της τάξης του 6,5%, διακινώντας 841 χιλιάδες τεμάχια.
Στ.Κ.Χαρίτος
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Ήταν μία συνεδρίαση με αντίδραση περιορισμένου έυρους για την αγορά, με το ενδιαφέρον να στρέφεται σε χαρτιά πλην τραπεζών, με τις συναλλαγές να μειώνονται στα όρια των 100 εκατ. ευρώ, που σημαίνει ότι οι επενδυτές είναι επιφυλακτικοί και χωρίς καμιά εμπιστοσύνη στα τραπεζικά χαρτιά.



