• Γ.Δ.ΓΕΝ. ΔΕΙΚΤΗΣ0,000%
  • S&P 5000,000%
  • Nasdaq0,000%
  • FTSE 1000,000%
  • Nikkei 2250,000%
  • DAX0,000%
  • CAC 400,000%
  • €/$
  • €/£
  • BTC
14:45 - 06 Ιουλ 2009

Διατηρούνται οι απώλειες- Εξαιρετικά χαμηλός ο τζίρος

Συναλλαγές που... κοιμίζουν πραγματοποιούνται σήμερα στο ΧΑ, καθώς μετά από τρεις ώρες συνεδρίασης ο συνολικός τζίρος μόλις που προσεγγίζει τα 35 εκατ. ευρώ και πρόκειται για έναν από τους χαμηλότερους τζίρους των τελευταίων μηνών. Ο γενικός δείκτης και η πλειονότητα των μετοχών παραμένουν σε αρνητικό έδαφος αλλά πλέον είναι δεδομένη η απουσία πωλητών σε αυτά τα επίπεδα.

Δεδομένη ωστόσο πρέπει να θεωρείται και η στάση αναμονής από τους αγοραστές αφού δεν υπάρχουν καταλύτες που θα μπορούσαν να οδηγήσουν τις τιμές σε υψηλότερα επίπεδα. Ο γενικός δείκτης υποχωρεί 1,32% και παραμένει χαμηλότερα των 2.200 μονάδων και συγκεκριμένα είναι περίπου 20 μονάδες χαμηλότερα. Πτωτικά κινούνται οι μετοχές του τραπεζικού κλάδου, αλλά και οι μετοχές των ΟΤΕ, ΔΕΗ και ΟΠΑΠ.

Πλην της ρευστότητας που διοχετεύεται στις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης, το υπόλοιπο ταμπλό κινείται με ελάχιστες έως μηδενικές πράξεις. Από τις μετοχές που έχουν κάνει πράξη σήμερα 51 ενισχύονται, 108 είναι πτωτικές και 30 παραμένουν αμετάβλητες. Μόλις 20 τίτλοι έχουν όγκο άνω των 100.000 τεμαχίων, ενώ περισσότεροι από 100 είναι οι τίτλοι που έχουν συναλλαγές μέχρι 5.000 τεμάχια.

Υπό αυτές τις συνθήκες συμπεράσματα είναι δύσκολο να βγουν και όπως όλα δείχνουν η τάση θα εξακολουθήσει να έρχεται από τις αγορές του εξωτερικού. Σήμερα παρατηρούνται πιέσεις στις ευρωπαϊκές αγορές, ενώ πτωτικά κινούνται και τα αμερικανικά παράγωγα. Υπενθυμίζεται πως την Παρασκευή λόγω αργίας δεν πραγματοποιήθηκαν συναλλαγές στις ΗΠΑ.