Τα επίπεδα αυτά, σύμφωνα με τους αναλυτές, αυξάνουν τα περιθώρια ρίσκου. Κι αυτό διότι, το οικονομικό τοπίο εξακολουθεί να είναι θολό, τα αποτελέσματα των εισηγμένων δεν πείθουν (αφού έχουν βγει ζημιές και σε εταιρείες του 20άρη), ενώ δεν είναι σαφής η οικονομική πολιτική που θα ακολουθηθεί από τις 5 Οκτωβρίου και μετά, όποιο κόμμα κι αν κερδίσει τις εκλογές. Από τις μετοχές που διακινήθηκαν πάντως, η πλειοψηφία ενισχύθηκε, 130, έναντι, 70 που υποχώρησαν και 65 που παρέμειναν αμετάβλητες, με τις συναλλαγές να ξεπερνούν τα 265 εκατ. ευρώ.
«Η αγορά έχει πάρει momentum», σημειώνει ο κ. Εμ. Χατζηδάκης, υπεύθυνος επενδυτικής στρατηγικής της Πήγασος ΑΧΕΠΕΥ, «αγνοώντας όλους τους κινδύνους, οικονομικούς, φορολογικούς, που ελλοχεύουν μετά τις εκλογές. Η προσέλκυση ρευστότητας σε αυτή τη συγκυρία», σχολιάζει ο αναλυτής, « αφορά ένα τελείως βραχύβιο διάστημα. Η τάση πάντως, προέρχεται από το εξωτερικό και αυτό βοηθάει», καταλήγει ο ίδιος. Διατήρηση της ανοδικής αντίδραση «βλέπει» ένας ακόμα αναλυτής, ο κ. Κ. Βέργος (Κύκλος ΑΧΕΠΕΥ), η οποία συνδέεται τόσο με τις διεθνείς εξελίξεις, όσο και με το ενδεχόμενο αυτοδυναμίας από τις εκλογές της 4ης Οκτωβρίου στην Ελλάδα.
Το μεγαλύτερο ενδιαφέρον έχει προκύψει για μετοχές της μεσαίας κεφαλαιοποίησης, κάτι που προκύπτει από την αντίδραση του Mid Cap, που ενισχύεται κατά 2,2%, έναντι 0,37% του ASE 20. Η Coca Cola και Τιτάν είναι οι δύο μετοχές του 20άρη που ξεχώρισαν, ενώ μικρά ήταν τα κέρδη τραπεζικών μετοχών, με εξαίρεση τη Marfin Popular που ενισχύθηκε 1,61%. Από τον ASE 20 ενισχύεται με κέρδη 3,49% η Τιτάν, λόγω των πρώτων σημαδιών ανάκαμψης της αμερικανικής οικονομίας. Μεγάλη είναι η αντίδραση και για το Μυτιληναίο που σημειώνει άνοδο 4,21%, Motor Oil 3,96%, MIG 3,94% και Ιντραλότ 2,26%. Μεγάλο ήταν το ενδιαφέρον για την Alapis, που ενισχύθηκε κατά 6,36%, Βωβός 4,86%, Aβαξ 3,71% και Frigoglass 3,83%.
Στ.Κ.Χαρίτος
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Σε νέο υψηλό έτους βρέθηκε την Τετάρτη η εγχώρια χρηματιστηριακή αγορά, χωρίς την τραπεζική αρωγή, ως συνήθως, αλλά με επιλεγμένες μετοχές. Ο γενικός δείκτης έκλεισε στις 2.550,13 μονάδες και με κέρδη 0,72%, αν και ενδοσυνεδριακά είχε βρεθεί και πιο ψηλά, στις 2.576 μονάδες.



