• Γ.Δ.ΓΕΝ. ΔΕΙΚΤΗΣ0,000%
  • S&P 5000,000%
  • Nasdaq0,000%
  • FTSE 1000,000%
  • Nikkei 2250,000%
  • DAX0,000%
  • CAC 400,000%
  • €/$
  • €/£
  • BTC
11:01 - 06 Αυγ 2008

Βρετανία: «Βουτιά» της καταναλωτικής εμπιστοσύνης

Τη μεγαλύτερη πτώση των τελευταίων τεσσάρων ετών σημείωσε η καταναλωτική εμπιστοσύνη στη Βρετανία τον Ιούλιο, μετά και τη «βουτιά» στις τιμές των κατοικιών, την αύξηση της ανεργίας αλλά και την ένταση των πληθωριστικών πιέσεων.

Σύμφωνα με έρευνα του Nationwide Building Society, ο σχετικός δείκτης υποχώρησε κατά 11 μονάδες στις 51, καταγράφοντας τη μεγαλύτερη πτώση από το Μάιο του 2004, όταν δηλαδή ξεκίνησαν και οι μετρήσεις.

Η βρετανική οικονομία αναπτύχθηκε με το βραδύτερο ρυθμό των τελευταίων τριών ετών στο τρίμηνο που έληξε τον Ιούλιο (0,1%), σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση του National Institute of Economic & Social Research.

Σημειώνεται ότι αύριο συνεδριάζει η Τράπεζα της Αγγλίας, και φαίνεται πως και αυτή τη φορά δεν θα μειώσει το επιτόκιο της στερλίνας για να «γλιτώσει» την ύφεση, καθώς προτιμά να δίνει τη μάχη κατά του πληθωρισμού, ο οποίος βρίσκεται στα υψηλότερα επίπεδα των τελευταίων 11 ετών.