Η εν λόγω μείωση οφείλεται στη ολοκλήρωση κατά την παρούσα περίοδο ο φορολογικός έλεγχος των προηγουμένων χρήσεων 2003, 2004, και 2005 της μητρικής εταιρείας του ομίλου απ' όπου προέκυψε φόρος εισοδήματος 0,28 εκ. ευρώ.
Αύξηση κατά 28,73% παρουσίασε ο ενοποιημένος κύκλος εργασιών από την αμιγώς εμπορική δραστηριότητα του ομίλου που ανήλθε το εννιάμηνο του 2006 στα 33,60 εκ. ευρώ έναντι 26,10 εκ. ευρώ του αντίστοιχου εννιαμήνου του 2005. Ο συνολικός κύκλος εργασιών συμπεριλαμβανομένων και των πωλήσεων καρτών κινητής τηλεφωνίας ποσού 14,06 εκ. ευρώ ανήλθε το εννιάμηνο του 2006 στα 47,66 εκ. ευρώ έναντι 46,70 εκ. ευρώ συμπεριλαμβανομένων και των πωλήσεων καρτών κινητής τηλεφωνίας ποσού 20,60 εκ., ευρώ του εννιαμήνου του 2005.
Σημαντική αύξηση σημείωσαν τα κέρδη προ φόρων, χρηματοοικονομικών αποτελεσμάτων και αποσβέσεων (EBITDA) του ομίλου Μπενρουμπή, τα οποία ανήλθαν στα 2,96 εκ ευρώ. το εννιάμηνο του 2006 έναντι 1,79 εκ. ευρώ της αντίστοιχης περιόδου του 2005.
Τα κέρδη προ φόρων του εννιαμήνου του 2006 ανήλθαν στα 2,39 εκ. ευρώ έναντι 2,34 εκ. ευρώ του αντίστοιχου εννιαμήνου του 2005 στο οποίο συμπεριλαμβάνονταν και τα κέρδη από την πώληση της συμμετοχής στην εταιρεία SEB Μπενρουμπή ποσού 0,81 εκ. ευρώ
Αύξηση κατά 31,78% παρουσίασε και ο κύκλος εργασιών της Μητρικής εταιρείας από την αμιγώς εμπορική δραστηριότητα κατά την τρέχουσα περίοδο και ανήλθε σε 24,16 εκ ευρώ., έναντι 18,33 εκ ευρώ. την αντίστοιχη παρελθούσα περίοδο, ενώ ο συνολικός κύκλος εργασιών συμπεριλαμβανομένων και των πωλήσεων καρτών κινητής τηλεφωνίας ποσού 12,08 εκ. ευρώ που πραγματοποιήθηκαν μόνο κατά το 2005, ανήλθε το εννιάμηνο του 2006 στα 24,16 εκ ευρώ. έναντι 30,41 εκ. ευρώ του εννιαμήνου του 2005.
Σε επίπεδο Μητρικής εταιρείας τα κέρδη προ φόρων, χρηματοοικονομικών αποτελεσμάτων και αποσβέσεων (EBITDA) ανήλθαν το εννιάμηνο του 2006 σε 0,95 εκ. ευρώ έναντι 0,43 εκ. ευρώ της αντίστοιχης περιόδου του 2005.
Τα κέρδη προ φόρων της Μητρικής εταιρείας ανήλθαν το εννιάμηνο του 2006 σε 0,60 εκ. ευρώ έναντι 1,26 εκ. ευρώ του εννιαμήνου του 2005 στο οποίο συμπεριλαμβάνονταν και τα κέρδη από την πώληση της συμμετοχής στην εταιρεία SEB Μπενρουμπή ποσού 0,81 εκ. ευρώ
Αναφορικά με τις σημαντικές εξελίξεις του 9μήνου, η Μπενρουμπή, στο χώρο του επαγγελματικού εξοπλισμού, συνήψε συμφωνία με τη RAK Σαουδικής Αραβίας, τον μεγαλύτερο παγκοσμίως παραγωγό επαγγελματικής πορσελάνης, και θεωρεί ότι από τη συνεργασία αυτή θα προκύψουν σημαντικές εξελίξεις στον κλάδο.
Παράλληλα, η εταιρία χρησιμοποιεί την ηγετική της θέση στην Ελληνική αγορά ως χώρα-κλειδί για τη διείσδυσή της στις αναδυόμενες αγορές της ευρύτερης Νοτιοανατολικής Ευρώπης.
Πρόκειται για αγορές που δεν είναι κορεσμένες, προσφέρουν μεγάλες επιχειρηματικές ευκαιρίες και ήδη η παρουσία της Μπενρουμπή στη Βουλγαρία ενισχύεται εν όψει των θετικών αποτελεσμάτων που απέδωσαν οι μέχρι σήμερα ενέργειες αλλά και των σημαντικών πλεονεκτημάτων που αναμένονται από την ένταξη της Βουλγαρίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.
Αναφορικά με την επέκταση του δικτύου καταστημάτων λιανικής www.home.com, η εταιρία άνοιξε και νέο κατάστημα στον Πειραιά. Πρόκειται για το μεγαλύτερο κατάστημα της αλυσίδας που σχεδιάστηκε σε νέα πρότυπα, ώστε να ανταγωνίζεται τα πιο επιτυχημένα ονόματα του χώρου στο εξωτερικό. Στο νέο αυτό πενταόροφο κατάστημα το www.home.com συστεγάζεται με το βιβλιοπωλείο ΕΛΕΥΘΕΡΟΥΔΑΚΗΣ.
Στο χώρο των λευκών συσκευών, τα αποτελέσματα του πρώτου πλήρους 9μήνου από την έναρξη της συνεργασίας με την Brandt Γαλλίας είναι ιδιαίτερα ικανοποιητικά. Η εταιρία έχει σήμερα αξιοποιήσει το δίκτυο διανομής της και στοχεύει στη σταδιακή ενίσχυση των μεριδίων αγοράς, λαμβάνοντας υπ'όψιν τις ανακατατάξεις στον κλάδο. Με την καθιέρωσή της και στην αγορά αυτή, η Μπενρουμπή πρόκειται να προχωρήσει μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2007 σε νέα συνεργασία με ισχόνομα του συγκεκριμένου χώρου.
Τέλος, η συνεχής δυναμική πορεία της μάρκας ΙΖΖΥ επισφραγίζει την ηγετική θέση της εταιρίας στο χώρο των μικρών ηλεκτρικών συσκευών. Στόχος η ενίσχυση των μεριδίω



