• Γ.Δ.ΓΕΝ. ΔΕΙΚΤΗΣ0,000%
  • S&P 5000,000%
  • Nasdaq0,000%
  • FTSE 1000,000%
  • Nikkei 2250,000%
  • DAX0,000%
  • CAC 400,000%
  • €/$
  • €/£
  • BTC
Τι αλλάζει στις εξετάσεις του λυκείου η νέα εγκύκλιος του Υπ. Παιδείας
10:50 - 12 Μαρ 2015

Τι αλλάζει στις εξετάσεις του λυκείου η νέα εγκύκλιος του Υπ. Παιδείας

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Παιδείας, Τάσος Κουράκης απέστειλε , σε όλα τα Λύκεια της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης εγκύκλιο με την οποία ενημερώνει για τις αλλαγές που επέρχονται από τη φετινή χρονιά στις γραπτές προαγωγικές εξετάσεις.


Σύμφωνα με την παρούσα εγκύκλιο τα θέματα των προαγωγικών εξετάσεων θα ορίζονται αποκλειστικά από τους διδάσκοντες στο μάθημα, δηλαδή παύει να ισχύει από την εξεταστική περίοδο Μάιου – Ιουνίου 2015 η επιλογή τους κατά 50% από την Τράπεζα Θεμάτων.

Επανέρχεται ως βαθμός προαγωγής ο γενικός μέσος όρος εννέα και πέντε δέκατα (9,5). Ο βαθμός προαγωγής των μαθητών στη ‘Α και Β΄ Λυκείου δεν θα συνυπολογίζεται στον βαθμό εισαγωγής στην Τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Και τέλος, η εξεταστέα ύλη για τα μαθήματα δεν θα είναι λιγότερη από το μισό και περισσότερη από τα 2/3 της διδακτέας.

 

Διαβάστε εδώ ολόκληρη την εγκύκλιο του Υπ. Παιδείας