• Γ.Δ.ΓΕΝ. ΔΕΙΚΤΗΣ0,000%
  • S&P 5000,000%
  • Nasdaq0,000%
  • FTSE 1000,000%
  • Nikkei 2250,000%
  • DAX0,000%
  • CAC 400,000%
  • €/$
  • €/£
  • BTC
09:30 - 08 Ιουλ 2009

Tετραψήφιος τηλεφωνικός αριθμός για τη νέα γρίπη

Στο τετραψήφιο νούμερο 1135 θα μπορούν να καλούν όσοι ενδιαφέρονται να μάθουν πληροφορίες για τον ιό της νέας γρίπης, από την οποία στη χώρα μας εχουν προσβληθεί πάνω από 130 άνθρωποι. Σημειώνεται ότι τα νοσοκομεία θα παραμείνουν σε ετοιμότητα καθ' όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού.

Επίσης, έγινε γνωστό πως ήδη οι αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου βρίσκονται σε διαπραγματεύσεις με τουλάχιστον πέντε φαρμακευτικές εταιρίες προκειμένου να παραγγελθούν 8 εκατ. δόσεις του νέου εμβολίου εφόσον παρασκευαστεί, οι οποίες θα φθάσουν στη χώρα μας σε δύο παρτίδες.

Η πρώτη, περίπου 4 εκατ. εμβόλια, θα εισαχθεί στις 15 Δεκεμβρίου, ενώ μέχρι τέλους Ιανουαρίου θα έρθουν και τα υπόλοιπα εμβόλια με την προϋπόθεση ότι η παραγγελία αυτή δεν θα ακυρωθεί αν ο ιός μεταλλαχθεί και το εμβόλιο πλέον αυτό δεν θα είναι αποτελεσματικό.

Οι επιστήμονες εκτιμούν ότι η θεραπεία των νέων περιστατικών θα γίνεται στο εξής κατ' οίκον και μόνο τα βαριά θα νοσηλεύονται στους ειδικά διαμορφωμένους θαλάμους των νοσοκομείων.

Τέλος, έγινε γνωστό από τον υπουργό Υγείας, Δημήτρη Αβραμόπουλο, ότι το απόθεμα στα φάρμακα που αντιμετωπίζουν τα συμπτώματα της νέας γρίπης θα αυξηθεί στο 20% σταδιακά μέχρι το φθινόπωρο.