• Γ.Δ.ΓΕΝ. ΔΕΙΚΤΗΣ0,000%
  • S&P 5000,000%
  • Nasdaq0,000%
  • FTSE 1000,000%
  • Nikkei 2250,000%
  • DAX0,000%
  • CAC 400,000%
  • €/$
  • €/£
  • BTC
Θα έχουμε placement και εκδόσεις ομολόγων μόλις φτιάξει το κλίμα
08:20 - 20 Φεβ 2018

Θα έχουμε placement και εκδόσεις ομολόγων μόλις φτιάξει το κλίμα

Λίαν ενδιαφέρον θα είναι το επόμενο διάστημα στην αγορά, αν έστω και λίγο βελτιωθεί το κλίμα, ανέβει η ψυχολογία και φυσικά – το κυριότερο – αυξηθούν οι όγκοι και οι τζίροι στο χρηματιστήριο.  

Δεν αποκλείεται το επόμενο διάστημα να έχουμε μια μεγάλη εισαγωγή στο Χ.Α., αυτή της Chipita που θα «σπάσει» τη… γκίνια και το ταμπού στην αγορά, ενώ «ζεσταίνονται» και placemen αλλά και εκδόσεις ομολόγων.

Σ’ ό,τι αφορά τα placement, είναι γνωστό εδώ και καιρό ότι η διοίκηση της Κρι Κρι θέλει να «ανοίξει» την εταιρεία στους επενδυτές, θέλει να αυξήσει το free float και να δώσει νέα δυναμική με κεφάλαια που θα αλλάξουν επίπεδο την εταιρεία.

Επίσης, η ΕλβαλΧαλκόρ νομοτελειακά πρέπει να κάνει placement ώστε να αυξήσει το free float και να επιτρέψει στη μετοχή να μπει στους δείκτες του Χ.Α. δεδομένου ότι είναι μέσα στην 20άδα των αποτιμήσεων, άρα δύναται να αποτελέσει το νέο μέλος του FTSE 25.

Τώρα, ο όμιλος Viohalco έχει ποσοστό περί το 90% στην ΕλβαλΧαλκόρ, οπότε κάτω από αυτές τις συνθήκες όχι μόνο δεν μπαίνει σε δείκτες, αλλά θα εισαχθεί στην κατηγορία χαμηλής διασποράς. Όμως, ο όμιλος, κάθε άλλο παρά αυτή την εξέλιξη θα ήθελε.

Τέλος, όπως πρόσφατα επισημάναμε στο reporter.gr, δρομολογούνται 3-4 «καλές» εκδόσεις ομολόγων που θα εισαχθούν στο Χ.Α. και θα… ζωντανέψουν εκ νέου αυτή την αγορά. Γενικώς, αν βελτιωθεί το κλίμα στο Χρηματιστήριο προσεχώς, θα έχουμε ενδιαφέρουσες εξελίξεις που θα αναβαθμίσουν το ενδιαφέρον των επενδυτών.

Τελευταία τροποποίηση στις 20/02/2018 - 08:22