• Γ.Δ.ΓΕΝ. ΔΕΙΚΤΗΣ0,000%
  • S&P 5000,000%
  • Nasdaq0,000%
  • FTSE 1000,000%
  • Nikkei 2250,000%
  • DAX0,000%
  • CAC 400,000%
  • €/$
  • €/£
  • BTC
12:43 - 07 Σεπ 2009

Τράπεζες, εκδόσεις και Ευρώπη ανεβάζουν το ΧΑ

Θετικά ξεκίνησε η 2η εβδομάδα του Σεπτεμβρίου τόσο για το Χρηματιστήριο Αθηνών όσο και για τα διεθνή μετά τα ενθαρρυντικά νέα από τη σύνοδο του G-20 και την προσφορά της αμερικανικής Kraft Foods για την εξαγορά της βρετανικής Cadbury Plc. Ετσι, μετά την άνοδο των ασιατικών αγορών, το θετικό άνοιγμα της Ευρώπης και ο Γενικός Δείκτης του Χρηματιστηρίου Αθηνών δείχνει ιδιαίτερη δυναμική με αιχμή τις τράπεζες και τον κλάδο των εκδόσεων εκτυπώσεων. Οι μεν τράπεζες αντιδρούν ανοδικά μετά από μία εβδομάδα πτώσης ο δε κλάδος των εκδόσεων-εκτυπώσεων αναδεικνύεται σε πρωταγωνιστή της περιόδου και συγκεκριμένα από την ημέρα που ο πρωθυπουργός προκήρυξε εκλογές.

Στις 11.10 ο Γενικός Δείκτης έδειχνε άνοδο 1,74% και ήταν στις 2.467 μονάδες.

Από τις τράπεζες ξεχωρίζουν η Alpha Bank με κέρδη 2,61% στα 11,80 ευρώ και η Εθνική με 2,15% στα 22,28 ευρώ.

Στις εκδόσεις, διψήφια ποσοστά ανόδου σημειώνουν οι μετοχές των Λιβάνη (+20%) και ΔΟΛ(+12,31%) και ακολουθούν με μικρότερα κέρδη οι Ναυτεμπορική (+9,89%), Αττικές Εκδόσεις +9,44%, Τεχνικές Εκδόσεις +7,04% κλπ.

Θετικά κατά 2,2% κινείται και ο ΟΠΑΠ, καθώς οι επενδυτές πιστεύουν ότι το μέτρο της φορολόγησης των κερδών των παικτών δεν θα τεθεί σε εφαρμογή.

Κέρδη 1,73% και για τον ΟΤΕ μετά τη αναβάθμιση της σύστασης σε «αγορά» από neutral” της Nomura.

Επίσης άνοδο για 5η στη σειρά η μέρα καταγράφει ο τίτλος της Δομική Κρήτης. Σήμερα βρίσκεται στο 1,25 ευρώ από 0,56 ευρώ πριν από μία εβδομάδα.

Αντίθετα, και για μία ακόμη ημέρα η τιμή του δικαιώματος της Alapis υποχωρεί 28,57% στα 0,05 ευρώ . Η μετοχή βρίσκεται αμετάβλητη στα 0,53 ευρώ.

Από σήμερα η μετοχή της Singular-Logic μεταφέρεται στην Κατηγορία "Χαμηλής Διασποράς και Ειδικών Χαρακτηριστικών", αφού το ποσοστό της διασποράς των μετοχών της είναι μικρότερο από 10%.