• Γ.Δ.ΓΕΝ. ΔΕΙΚΤΗΣ0,000%
  • S&P 5000,000%
  • Nasdaq0,000%
  • FTSE 1000,000%
  • Nikkei 2250,000%
  • DAX0,000%
  • CAC 400,000%
  • €/$
  • €/£
  • BTC
15:48 - 27 Σεπ 2007

Αναταράξεις...

Ενεργοποιήθηκαν οι πωλητές στα υψηλά έτους και παράλληλα στα υψηλά 7,5 ετών, τις 5.138 μονάδες, στις οποίες βρέθηκε ο γενικός δείκτης στο άνοιγμα της σημερινής συνεδρίασης. «Λογικό το profit taking στα υψηλά αυτά επίπεδα, έπειτα από ένα ράλι 200 μονάδων, μετά τις εκλογές στην Ελλάδα», σχολιάζει ο υπεύθυνος επενδυυτικής στρατηγικής της Πήγασος ΑΧΕΠΕΥ κ. Εμ. Χατζηδάκης. Το αρνητικό πρόσημο σε ΟΤΕ, Cosmote, οι απώλειες στην ΔΕΗ, το γύρισμα σε αρνητικό πεδίο στην ΑΤΕ, ο περιορισμός των αρχικών κερδών στην Coca Cola και η εξάντληση της ανοδικής κίνησης στην Eurobank, έκοψαν τα φτερά της αγοράς, με τον γενικό δείκτη να ενισχύεται ελαφρώς, στις 5.111 μονάδες.


Αντιθέτως, το καλό κλίμα στην Ευρώπη συντηρείται από την φημολογία περί μείωσης των επιτοκίων. Πλην όμως, οι παρεμβάσεις της ΕΚΤ για την χορήγηση έκτακτης ρευστότητας στις ευρωπαϊκές τράπεζες κατά 3,5 δισ. ευρώ, καταδεικνύει ότι το εξαγόμενο από τις ΗΠΑ στην Γηραιά Ήπειρο πρόβλημα των subprimes, είναι ακόμα ζεστό.

Οι αγορές της Ευρώπης όμως, φαίνεται ότι βρίσκουν... παρηγοριά σε αισιόδοξες εκθέσεις, όπως αυτή της Morgan Stanley, που συστήνει στους πελάτες της την αγορά μετοχών εισηγμένων στα ευρωπαίκά χρηματιστήρια, προβλέποντας μάλιστα, ότι υπάρχουν περιθώρια ανόδου κατά 12%, σε σχέση με τα τρέχοντα επίπεδα τιμών.

Στην Ελλάδα, η πλειοψηφία των μετοχών πέρασε στο «κόκκινο», 136, έναντι 102 που ενισχύονται και 117 που παραμένουν αμετάβλητες.

Ο τζίρος ξεπερνάει τα 365 εκατ. ευρώ, με 101 εκατ. ευρώ πακέτα (τα σημαντικότερα έγιναν στην Alapis, στην AS Company, στην ΕΧΑΕ κ.ά.). Οριακά τα κέρδη σε ASE 20 και Small Cap και πτωτικές τάσεις στην μεσαία κεφαλαιοποίηση, προκύπτει από την "συμπεριφορά" των επί μέρους δεικτών.