Ιδιαίτερα θετικός για τη μακροπρόθεσμη πορεία του ΟΤΕ στο ταμπλό είναι ο υπεύθυνος ανάλυσης της Beta AXEΠΕΥ, Βασίλης Βλασταράκης, ο οποίος μιλώντας στο «R» έκανε λόγο για «κυρίαρχη δύναμη». «Δεν πρέπει να ανησυχεί κανείς. Μάλιστα η Cosmote έχει εξελιχθεί σε κυρίαρχη δύναμη στη Ν.Α. Ευρώπη και ο τίτλος του ΟΤΕ είναι ιδιαίτερα ελκυστικός», σημείωσε ο κ.Βλασταράκης. Παράλληλα τόνισε πως ο κ.Βουρλούμης έχει κάνει πολύ δουλειά και αυτό αναγνωρίζεται από τους αναλυτές. «Το σπίτι αυτό μπορεί να σταθεί πλέον και να προσεγγίσει στρατηγικό επενδυτή, ο οποίος θα πρέπει να καταβάλει υψηλό τίμημα. Τώρα από πού θα είναι αυτός ο στρατηγικός δε μπορώ να γνωρίζω» κατέληξε ο κ.Βλασταράκης.
Η μετοχή ενισχύεται κατά 0,85% και βρίσκεται στα 23,72 ευρώ (11:14) μετά από συναλλαγές 312 χιλιάδων τεμαχίων.
Κέρδη καταγράφουν ο ΟΛΠ και η ΕΥΑΘ ενώ ο ΟΛΘ και η ΕΥΔΑΠ υποχωρούν οριακά.
Μεταξύ των πρωταγωνιστών η μετοχή της Lavipharm η οποία βρίσκεται στο limit up μετά και την ανακοίνωση ότι έλαβε έγκριση το διαδερμικό για την αγορά της Γερμανίας.
Το ισοζύγιο ανοδικών πτωτικών είναι μοιρασμένο, ενώ από τους δείκτες FTSE , άνοδο καταγράφει ο δείκτης της μικρής κεφαλαιοποίησης, ενώ πτωτικά κινούνται 20αρης και 40αρης.
Οριακές απώλειες καταγράφει η ελληνική χρηματιστηριακή αγορά λίγο μετά το άνοιγμα, ακολουθώντας την τάση που δίνουν οι ευρωπαϊκές αγορές. Τα βλέμματα των επενδυτών έχουν στραφεί στον ΟΤΕ προκειμένου να δουν την αντίδρασή του μετά τις απώλειες της Παρασκευής.



