• Γ.Δ.ΓΕΝ. ΔΕΙΚΤΗΣ0,000%
  • S&P 5000,000%
  • Nasdaq0,000%
  • FTSE 1000,000%
  • Nikkei 2250,000%
  • DAX0,000%
  • CAC 400,000%
  • €/$
  • €/£
  • BTC
Ινδονησία: Σεισμός και τσουνάμι άφησαν πίσω τους τουλάχιστον 384 νεκρούς
10:57 - 29 Σεπ 2018

Ινδονησία: Σεισμός και τσουνάμι άφησαν πίσω τους τουλάχιστον 384 νεκρούς

Σε 384 ανήλθε ο τραγικός απολογισμός των νεκρών από τον ισχυρό σεισμό και το τσουνάμι που έπληξαν την πόλη Παλού στο νησί Σουλαουέζι της Ινδονησίας, σύμφωνα με την υπηρεσία διαχείρισης των καταστροφών, με τον αριθμό να αυξάνεται δραματικά μέσα σε λίγες ώρες.  

Νωρίς το πρωί του Σαββάτου γιατρός του νοσοκομείου έκανε λόγο στο τηλεοπτικό δίκτυο Metro TV για 48 νεκρούς.

Το τσουνάμι ύψους έως και δύο μέτρων σάρωσε την πόλη Παλού, αφότου το τουριστικό θέρετρο επλήγη από ισχυρό σεισμό 7,5 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ.

Ερασιτεχνικά βίντεο που μεταδόθηκαν από τοπικούς τηλεοπτικούς σταθμούς δείχνουν τα νερά της θάλασσας να σκεπάζουν τα σπίτια κατά μήκος της ακτογραμμής, σκορπίζοντας εμπορευματοκιβώτια και πλημμυρίζοντας ένα τέμενος στην πόλη.

a 7 7 magnit 1

«Σοροί θυμάτων βρέθηκαν σε διάφορες τοποθεσίες, επειδή άνθρωποι χτυπήθηκαν από συντρίμμια κτιρίων που είχαν καταρρεύσει ή παρασύρθηκαν από τα νερά του τσουνάμι...συνεχίζουμε να συλλέγουμε στοιχεία», δήλωσε σήμερα ο Σουτόπο Πούρβο Νουγκρόχο, εκπρόσωπος της Υπηρεσίας Ανακούφισης Εθνικών Καταστροφών. Πρόσθεσε μάλιστα ότι πολλά πτώματα έχουν βρεθεί κατά μήκος της ακτής της Παλού.

«Δεν έχουμε συνολικές πληροφορίες ακόμη επειδή έχουν διακοπεί οι επικοινωνίες. Πολλά πτώματα βρέθηκαν κατά μήκος της ακτής εξαιτίας του τσουνάμι, αλλά ακόμη δεν γνωρίζουμε αριθμούς», σημείωσε.

indonesia ea

Η περιοχή επλήγη την Παρασκευή από έναν σεισμό μικρότερου μεγέθους, ο οποίος κατέστρεψε σπίτια, προκάλεσε το θάνατο ενός ανθρώπου και τον τραυματισμό τουλάχιστον 10 στην πόλη Ντονγκάλα, κοντά στο επίκεντρο του σεισμού, ανέφεραν οι αρχές.

Το Γεωλογικό Ινστιτούτο των ΗΠΑ αναθεώρησε το μέγεθος του δεύτερου σεισμού από τους 7,7 βαθμούς, όπως είχε πει αρχικά, στους 7,5. Ο σεισμός και το τσουνάμι προκάλεσαν διακοπές ρεύματος που έκοψε τις επικοινωνίες στην πόλη.